Konjic - Podrška dr. Kemalu Dizdareviću

„Nije bitan broj nego ideja da se ljudi suprotstave onome što je odlika nenarodnih režima“, rekao je prof.dr. Refik Šećibović, na otvaranju skupa podrške prof. doktoru Kemalu Dizdareviću, koji je 26. 10. 2018. godine dobio otkaz na KCUS-u.

Obrazlažući dalje cilj skupa podrške kojeg je, u kino sali sinoć, organizovao Nezavisni blok, prof. Šećibović je rekao da je o radu i stručnosti prof. Dizdarevića trebala da se otvori javna stručna polemika, jer nije nikakav argument za otkaz to da niko neće da radi sa njim.“ Ovo je bitka za znanje, za slobodu, za demokratiju, što je uslov svake zdrave zajednice i društva u cjelini“ rekao je, pored ostalog, prof. Šećibović.

Skupu su se obratili Salko Sokolović i prof.dr. Marijana Šećibović, koja je kazala da teror, manipulacije, laž, neznanje, život bez dostojanstva, u strahu i laži i nije život.

Na kraju je organizovano potpisivanje peticije, ali u zraku ostaju pitanja: zašto je skup bio slabo posjećen, zašto se jače ne čuje glas i solidarnost akademske zajednice, kako uporedo stoje materijalna i kulturna, duhovna bijeda, ako šutimo na nezakonitost i nepravdu koja se čini drugima, pitanje je ko je slijedeći, kad ćemo mi doći na red?

VIDEO SA SKUPA: https://www.facebook.com/refik.secibovic/videos/2639819052910528/

M.Č.

ocijeni
(0 glasova)