Domaći fudbal / Maid Graho, veznjak Igmana: džoker sa klupe najbolji strijelac Konjičana

Nakon odigranih 11. kola u Prvoj igi FBiH fudbaleri konjičkog Igmana nalaze su u gornjem dijelu tabele, 6. mjesto sa osvojenih 18 bodova.

Puleni Nedima Jusufbegovića konjičke fudbalske legende su uz Olimpik primili najmanje golova, samo šest, dok su napadaći dali 12 golova.

Najbolji strijelac Igmana je mlađani Maid Graho, veznjak sa postignuta tri gola, koji je prošao kompletnu nadaleko poznatu Omladinsku školu Igmana. Kada mu je šef Jusufbegović pružao šansu, on je na pravi način iskoristio. Na tri posljednje domaće utakmice Igman je zabilježio sve pobjede, a junak ove priče je bio i strijelac odlučujučih golova na sve tri, u ovoj izjednačenoj ligi važnih utakmica.

Na prvoj od ove tri utakmica sa visočkom Bosnom, Graho je po običaju ušao u drugom dijelu drugog poluvremana ( 78. minut ), a 4 minute kasnije svojim golom povečao prednost za vodtsvo Igmana, 2:0. U derbiju kola u narednoj domaćoj utakmici protiv veoma dobre ekipe Jedinstva iz Bihaća ušao je u 69. minuti, mreže su mirovale, a u 82. je doveo svoju ekipu u rezultatsku prednost, 1:0 i pobjedu, te bio junak velike pobjede Konjičana. Na posljednjoj domaćoj utakmici sa Slavenom iz Živinica u prvom dijelu nije bilo golova, a trener Jusufbegović ga je posalo na zagrijavanje već u 20. minuti, a u igru je ušao u 46. minuti. U 67. minuti je pogodio za vodstvo svoje ekipe, 1:0, do kraja Konjičani su postigli još dva gola.

-- Kako se ocjenjujete dosadašnji učinak Igmana ?

Veoma smo zadovljni plasmanom, naravno i igrama u dosadašnjem dijelu prvenstva. Sve riječi hvale šefu stručnog štaba Jusufbegoviću, treninzi su mu na najvišem nivou, aktivan je u svakom trenutku na treningu, sve lijepo pokaže, ukazuje na greške, sve u svemu pravi ćovjek, pedagog i vrstan trener.

-- Šta očekuje od duela sa Rudarom u Kaknju ?

Gostujemo jednoj od najkvalitenijih ekipa, svjesni so da će biti veoma teško, imaju sjajne pojedince. Ipak, očekujem, uz sva uvažavanja našem domaćinu, vrijeme je da i mi ostvarimo prvu gostujuču pobjedu, ali bi bili zadovoljni i sa jednim bodom, kazao je Maid Graho, veznjak konjičkog prvoligaša Igmana.


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)