Printaj ovu stranu

KONJIC: Održana otvorena prezentacija "Neplodnost, simptomi i liječenja"

Sinoć je u Konjicu u organizaciji klinike New Life, Opće bolnice Konjic i Narodnog univerziteta Konjic održana treća po redu Otvorena prezentacija na temu "Neplodnost, simptomi i liječenja".

Ovom prilikom istaknut je značaj pregleda na vrijeme kao osnovna preventivna mjera u sprečavanju i liječenju smetnji usljed nemogućnosti začeća prirodnim putem.

"Svakako da je ovo samo još jedan u nizu događaja koje naša klinika provodi sa ciljem što detaljnijeg informiranja građana i javnosti uopće o problemima koji su, htjeli mi to priznati ili ne, sve češći u našem društvu. I naravno želimo istaći i skrenuti pažnju da je Klinika New Life sigurno jedna od prvih adresa koja stoji na raspolaganju građanima u ostvarivanju njihovih želja koje se tiču potomstva", kazao je ovom prilikom Zejd Šoto menadžer klinike New Life.

Took prezentacije naši posjetioci imali su čuti jako zanimljiva i emotivna izlaganja prije svega Dr Suzane Sokolović Begić direktorice Opće bolnice Konjic, Dr Amele Hodža spec ginekologije i akušerstva na klinici New Life i Aide Baković Mr biolog također sa klinike New Life.

Serkan Yayla, voditelj embriološkog odjela naše klinike govorio je o samim procesima koji se dešavaju tokom pojedinih dijelova tretmana medicinski potpomognute oplodnje i naglasio je važnost odluke svakog bračnog para da se na vrijeme obrate medicinskoj ustanovi.
"Drago mi je prije svega da su se građani odazvali u ovom broju što dovoljno govori o tome koliko su u stvari spremni zatražiti stručnu pomoć. U isto vrijeme drago mi je što ova tema liječenja neplodnosti izlazi iz okvira tabu teme koja je bila tokom prethodnog perioda", kazao je Serkan Yayla.

Nakon same prezentacije upriličene su izjave za predstavnike medija te je organiziran detaljan individualan razgovor sa svim zainteresiranim posjetiocima.

Ovom prilikom možemo spomenuti da je ovo samo još jedan u nizu uspješnih projekata koje klinika New Life organizira za naše sugrađane i još jedan pokazatelj da su aktivnosti naše klinike u okviru pojma društveno odgovornog poslovanja u potpunosti u skladu sa interesima društva i itekako ostvaruju pozitivan učinak na društvo.

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)