FUP uhapsio tri osobe iz Jablanice zbog posjedovanja droge i oružja

Pripadnici Federalne uprave policije u akciji kodnog naziva "Plaža" na području Jablanice uhapsili su tri osobe zbog sumnje u posjedovanje i namjeru prodaje opojne droge marihuane.

Policijski službenici Federalne uprave policije su, prema naredbama Općinskog suda u Konjicu, pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, jutros započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Plaža".

U sklopu navedene akcije, uhapšene su tri osobe s područja općine Jablanica, inicijala K. D. (25), M. D. (48) i Ž. J. (35), te su izvršeni pretresi na tri lokacije, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti skoro jedan kilogram opojne droge kanabis, koja je bila pripremljena za daljnu prodaju, više od 70 komada stabljika opojne droge kanabis u fazi sušenja, pribor za drobljenje, vojno vatreno naoružanje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice.

Uhapšene osobe privedene su u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku biti predata, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopćenju FUP-a.

avaz.ba-novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)