DRUGARSKA KRITIKA: Velid Gagula prigovorio za samopromociju Sulejmana Džumhura u Radio Konjicu

FOTO: Radio Konjic, FB FOTO: Radio Konjic, FB

U programu radio Konjica jučer je promovisana knjiga „111 godina sporta u Konjicu“ i njen autor, Sulejman Džumhur koji je sudeći prema komentaru profesora Velida Gagule primio i prve kritike za svoj rad, odnosno samopromociju.

„Valjda je zaslužio i saradnik i urednik da se pomene, samo su dva čovjeka radila knjigu i DVD prikaz knjige, što inače radi tim ljudi...“ – napisao je Gagula svoj komentar na Facebook profilu Radio Konjica.

Mirso Mulić je napisao kako je "sramota da se ne spomene i drugi saradnik, jer ima veliki doprinos u nastanku ovog velikog djela, a to je Velid Gagula."

Svoj komentar uputio je i Radio Konjic, Velid Gagula i Nazif Korić:

Radio Konjic Poštovani Velide Gagula, naravno da ste spomenuti u programu Radio Konjica, gdje je g. Džumhur govorio o vašem doprinosu kao saradnika. Čak ste i vi ranije u našem programu govorili o ovoj knjizi, koja je od velikog značaja za naš grad. Srdačan pozdrav. Vaš Radio Konjic.
Velid Gagula
Velid Gagula Radio Konjic Možda sam nekada davno nagovještavao da će biti ova knjiga, ali pošto sam bio direktni sudionik njenog nastanka i ima mnogo pojedinosti o njenom nastanku o tome nisam nikada pričao, čak i u vašem naslovu vi niste spomenuli, iako su samo dva čovjeka radila knjigu. Uz knjigu ide i DVD čiji sam ja autor. Samo ja znam koliko je bilo posla i poteškoća vezano za nju. Ja sam ipak oživio prikupljeni materijal, vjerovatno bi propao da to nisam uradio, kao što su propali mnogi slični materijali, foto, video itd.
Nazif Koric Da profesor Gagula nije preuzeo uređivanje knjige sve te informacije i fotografije bi vjerovatno propale a da se ne govori o potrošenim vremenu ,da je izdavačka kuća radila njegov posao trud bi bio ogroman, a radio Konjic je napravio grešku koju može ispraviti

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)