KONJIC / Press konferencija NB: sposobni umjesto podobnih

Nezavisni blok je novi politički projekat u BiH, rekao je Salko Sokolović na pres konferenciji održanoj danas u Konjicu, na kojoj su predstavljeni program i kandidati NB.

„Mi smo pokret širokog političkog centra, kao što je i zemlja Bosna i Hercegovina kroz stoljeća bila - tolerancija, poštovanje i uvažavanje jedni drugih je jedini pravi put za sve naše narode i građane. Ni lijevo, ni desno – sredinom i naprijed, naš je pravac i profil. I oni desni i oni lijevi, kako su vodili i vode te stranke su prokockali svoju šansu i unazadili Bosnu i Hercegovinu“, rekao je pored ostalog Salko Sokolović. „Želimo vratiti dostojanstvo borcima, tražit ćemo objavu registra i usmjeravanje novca prema stvarnim potrebama boračke populacije, a ne prema stranačkim i privatnim udruženjima. Pošteni poticaji poljoprivrednim proizvođačima su obaveza i opredjeljenje da javni novac ne može biti stranački“, rekao je, između ostalog, Sokolović.

Refik Šećibović, borbu protiv korupcije izdvojio je kao jedan od prioriteta NB, jer koruptivna zajednica prvo uništi ugled, dostojanstvo i standarde, a onda sve redom do temelja društva. Šećibović je naveo primjere korupcije u visokom školstvu BiH. „Ekonomskom oporavku prethodi oporavak BiH od korupcije, koja počinje od samih izbora, od starta vlasti“, rekao je Šećibović i u petak najavio tribinu o korupciji.

Omer Begtašević, govorio je o novoj ekonomskoj politici koja je potrebna Bosni i Hercegovini.. „Cilj borbe NB je ravnopravnost ljudi na svim dijelovima BiH u pogledu ljudskih prava, zdravstva, školstva, te ravnomjerniji razvoja centara i periferije BiH, što ćemo postići kroz pošteniju raspodjelu prihoda. Novom ekonomskom politikom zaustavit ćemo odlazak mladih, a penzioneri će imati sigurne i veće penzije. Nadam se da će ovi izbori biti pošteni i da će se konačno jednom poštovati volja građana“, rekao je Begtašević.

Kandidat NB za člana Predsjedništva BiH je Senad Šepić, kandidati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH su: Salko Sokolović, Ramiza Tinjak, Nedžad Bubalo, Mevdžida Boloban i Rijad Smajkan, kandidati za Predstavnički dom Parlamenta FBiH su: Refik Šećibović, Tatjana Šehić, Ahmed Obradović, Emina Balavac i Omer Begtašević, a kandidatai NB za Skuopštinu HNK su Adis Šehić, Leonora Redžić, Samra Masleša, Kasim Vajzović, Nedžad Mujanović, Selma Husić, Armin Džino i drugi.


M.Čukle/Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)