Sefer Halilović za FTV: Nemojte glasati za iste, borački dodatak se mora dati (Video)

Predsjednik BPS-a, Sefer Halilović, dao je jučer intervju za Federalnu televiziju u kojem je govorio o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, oktobarskim izborima, promjeni izbornog zakona, boračkom dodatku i registru, kao i tome da su stranke koje su 2014. i 2015. uzele vlast, za istu prodale državu koje je sve manje.

Halilović je jasan u poruci građanima naše države: "Nemojte glasati za ove koji su bili vlast od 2015. - 2018. jer je to glas unazad, glas za manje države i manje prava".

Halilović je podsjedio građane Bosne i Hercegovine da je BPS bila jedina politička stranka koja je čak tri puta odbijala vlast radi države i principa: "1996. godine smo odbili ući u vlast i na izbore jer smo smatrali da je preče da spašavamo državu. Govorili smo da je izlazak na izbore legalizacija etničkog čišćenja i da će, ako se izađe na izbore, biti teško poništiti rezultate genocida. Nisu nas poslušali i sada imate etničku vlast tamo gdje je bilo etničko čišćenje" - podsjetio je Halilović.

Govoreći o protestima boraca, predsjednik BPS-a je kazao da se "borcima mora dati borački dodatak i objaviti registar" te dodao kako je to minimum "jer zahvaljujući tim ljudima mi imamo i ovoliko države koliko imamo danas".

Govoreći o vlasti, predsjednik BPS-a je dodao da je "BPS jedina politička stranka koja je 2015. i 2017. godine odbila ući u Vijeće ministara BiH i Vladu Federacije BiH radi svojih principa. Ne ostoji nijedna druga stranka u državi koja je to uradila i mi smo pokazali da su nam principi i država važniji od stolica"!.

Na kraju intervjua Halilović je kazao da je stanje u BiH neizdrživo, da se ne bi smjelo glasati za iste stranke koje su od 2014. do 2018. godine bili vlast u Federaciji Bosne i Hercegovine, jer su oni za vlast, bili u stanju da trguju sa državom, te da iz BiH odlaze čak i ljudi koji imaju posao jer ne mogu da gledaju više ovakvo stanje u kojem nema nade.

Izvor:
BNN.BA
Novikonjic.ba
ocijeni
(0 glasova)