Printaj ovu stranu

IZAŠAO IZ INTENZIVNE NJEGE / Mladi imam Adis Hebibović uspješno operisan u Istanbulu

ISTANBUL, (Patria) - Mladi imam iz Konjica Adis Hebibović uspješno je operisan na klinici za neurohirurgiju Acibadem u Turskoj, potvrdio je za novinsku agenciju Patria Adisov otac Emin.

- Adis je izašao iz intenzivne njege danas oko 14 sati. Za sada ide sve u pozitivnom smjeru – kaže Emin Hebibović.

Operacija je obavljena jučer i trajala je oko devet sati. Nakon operacije Adis je zadržan na odjelu za intenzivnu njegu, a članovi porodice su nakon što se probudio imali mogućnost da razgovaraju s njim.

Otac Emin kaže da se Adis osjeća dobro, samo ima malo mučnine, ali da je to normalno kod ovakvih operacija.

- Hvala svima što ste bili uz nas, sjetite nas se još u dovama. Vjerujem kako će sve biti u najboljem redu – poručio je Adisov otac Emin.

Podsjećamo, Adis Hebibović operisao je tumor na mozgu prije tri godine. Kontrolni pregled prije mjesec dana pokazao je da tumorsko tkivo nije u potpunosti odstranjeno, i da je potreban novi operativni zahvat.

Za ovu operaciju bilo je potrebno skupiti 40.000 eura, a brojni građani su u akciji prikupljanja sredstava za operaciju pokazali svoju humanost i novac je prikupljen.

Adis Hebibović je imam koji svojim aktivizmom donosi pozitivne promjene u džemate u kojima je angažovan. Veliki je humanitarni radnik koji ne zaboravlja same i džematlije starije životne dobi kao ni one u stanju socijalne ili bilo koje druge pomoći.

ZAHVALNOST PORODICE:

I po ko zna koji put obistinilo se ono: " Opet neka naroda"

Odakle da počnem ne znam, možda najbolje od početka.
Otprilike prije mjesec dana našem Adisu je rečeno da treba raditi drugu operaciju. Cijenu smo dobili tek kroz nekih 10-ak dana. Naravno odmah je trebalo nešto poduzeti,jer za bilo koga od nas ta sredstva su ogromna.
Onda je krenula akcija, prvih nekoliko sati interna, a kroz 24 sata izašla na hiljade javnih podjela.
Ko je dijelio objavu i ko je dao doprinos da naš Adis za manje od mjesec dana evo hvala Allahu bude usjesno operisan?

Naš dobri narod. Onaj u kome jos uvijek ima dobrote,osjecaja za druge. Narod u kojem nije umro merhamet. Narod koji je od svojih skromnih plata i penzija odvojio i pomogao.

Čast ovoj ili onoj instituciji koja se odazvala ili pak ne. Neke se nisu udostojile ni da pomognu i onda kad im je zahtjev upućen. Na takav (ne)odziv nisam razočarana,nego ogorčena u najmanju ruku.

Ali kapa dole našim dobrim Bošnjacima i Bošnjakinjama, a Bogami i onima kojo to nisu a licno su doprinijeli akciji. Također, našoj dijaspori. Kolegama efendijama širom BiH al i van nje.
Dobri naši Allah vas volio sve redom, podario vam sve najbolje i zaštitio vas od svega sto je lose.
Svaka vaša poruka podrške puno znači a tek dova, ona daje poseban osjecaj.
Ali kako kaze uvaženi doktor prof Mehmet Zafer Berkman: " Bilo pa prošlo."
Neka Allah uvijek bude zadovoljan s nama.

nap.ba-novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)