AKTUELNO / Džaferović u Konjicu: Čuvajte se populista i smutljivaca

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Posjetama Prozoru, Jablanici i večeras Konjicu, kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, nastavio je seriju tribina i direktnih razgovora sa građanima.

Na tribini u Konjicu Džaferović je govorio o svom školovanju i o porodici („vi o meni trebate znati sve detalje“), o plodnoj saradnji sa Alijom Izetbegovićem, zatim o svome programu i viziji, te iznio stav o svim bitnim političkim bh temama.

On se osvrnuo i na izjave ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, koji rješavanje odnosa Srbije i Kosova želi povezati sa statusom bh. entiteta RS, izmišljajući pri tome da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović "uporedio Srbe sa Hitlerom".

Dodao je da ne postoje niti historijski, niti moralni, niti pravni argumenti po kojima se rješavanje odnosa Srbije i Kosova može povezivati sa BiH i njenim entitetom RS, te da je status BiH riješen Dejtonskim mirovnim sporazumom.

- Miloševićev režim, čijim dijelom je bio i Dačić, na Kosovu je činio ratne zločine i masovno protjerivao albansko stanovništvo, a uz njegovu podršku su u BiH počinjeni genocid i zločini nad Bošnjacima. Jedina sličnost je, dakle, ta što je isto zlo poharalo i Kosovo i BiH - kazao je Džaferović.

On je u Konjicu govorio i o formiranju centra za istinu i pravdu, te o namjenskoj industriji, koja je u protekle tri godine uduplala proizvodnju i izvoz oružja i municije. -Samo "Igman" zapošljava 1.064 radnika, a u narednom periodu će uposliti još najmanje sto ljudi. Osim otvaranja radnih mjesta, razvojem namjenske industrije jačamo i naše odbrambene kapacitete. I nastavit ćemo to raditi - kazao je Džaferović

“Neke političke partije huškaju borce na nerealne zahtjeve, kako bi se na talasima haosa dograbili vlasti. Borci znaju da su naš prioritet, da će ih SDA maksimalno pomoći, ali ne nauštrb sistema”, rekao je gospodin Džaferović, koji se zahvalio lokalnoj SDA kao dobrom domaćinu, i Ćatić Osmanu koji je, poslije uvođenja povjereništva, uspješno obnovio i ojačao Općinsku organizaciju Konjic.

M.Čukle/Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)