Talenti iz Amerike na radaru NS/FS BiH: Počeo fudbalski kamp u Chicagu, učetvuje 130 mladih fudbalera

U Chicagu je 21. juna počeo četverodnevni Treći po redu BALKAN SOCCER CAMP, na kojem je učešce uzelo 130 mladih bosanskohercegovačkih fudbalera iz Amerike.

Organizator kampa je US Soccer Education iz Denvera, čiji će stručni tim, zajedno sa predstavnikom NS/FS BiH gospodinom Darkom Ljubojevićem Višim stručnim saradnikom za sve nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine, “skenirati” sve potencijalne Zmajeve. Tus u i predstavnici NK Bosna Visoko član Prve lige FBiH, na čelu sa sportskim direktorom Mirzom Laletovićem, timom koji ima prefektnu saradnju sa organizatorima. Naravno u Chicagu je i veliki broj trenera, skauta i mendžera, tako da će istinski talenti sigurno biti detektovani.

Uslovi u Chicagu su zaista izvanredni za idržavanje kampa, jedni nedostatak prvog dana bilo je kišovito vrijeme, koje nije bilo baš naklonjeno učesnicim. Stručni štab predvode majstori svog zanata: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Fahrudin Šehić, Nenad Starovlah,Nedim Runda, Bobo Gračanin, Nedžad “Nećko” Dervišević, Semjon Milošević, Omer Hadžić, Admir “Ado” Šarčević, Elvir Sobo, Enko Husanović i Mirsad Čerimović.

Inače, Sportska agencija US Soccer Education, je prije tri godine u Denveru u saradnji sa NS/FS BiH organizovao izvanredan kamp “Otvorena vrata” na kojem je prisustvovalo 137 mladih bosanskohercegovačkih fudbalera sa prostora Amerike i Kanade. Nakon tog kampa, 12 mladih bh. igrača sa kampa, dobilo je šansu da 2016. u trening centru reprenzenetacije Bosne i Hercegovine u Zenice boravi na dodatnoj provjeri.

BHDINFODESK - BIRMINGHAM

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)