HUMANOST: Konjičanin Mahir Mujić trči maraton od Sarajeva do Banja Luke za pomoć porodicama Dženana Memića i Davida Dragičevića

Profesionalni maratonac, Mahir Mujić, koji je porijeklom iz konjičke Mjesne zajednice Buturović Polje, od 4. do 7. jula trčat će maraton od Sarajeva do Banja Luke kako bi na taj način pružio podršku porodicama, Dženana Memića i Davida Dragičevića, mladiča čija je smrt još uvijek obavijena velom tajne.

Također, ovih 200 kilometara, koliko će ovaj maraton trčati, imat će i humanitarni karakter, s obzirom da je Mahir pokrenuo akciju sakupljanja novčanih sredstava za pomoć za liječenje djevojčice, Dalal Omerović iz Bihaća. Tako ljudi dobre volje imaju mogućnost kupiti pomenutih 200 kilometara, a cijena jednog kilometra je 50 KM.

Ono što je zanimljivo da FK "Klis" iz Buturović Polja ima direktne veze sa ovim događajem. Mahir Mujić će ovaj maraton trčati u majici sa grbom FK "Klisa", a Upravni odbor ovog kluba je odlučio uzeti učešće u ovoj humanitarnoj akciji za Dalal Omerović kupovinom jednog kilometra staze (50 KM ).

Ovim putem FK "Klis" želi sreću i uspješno istrčanih 200 kilometara, prikupljane planiranih 10.000 KM pomoći te se zahvaljuje svom "Klišaninu" na promociji FK "Klisa" iz Buturović Polja koji je u prošloj sezoni postigao istorijski uspjeh, viceprvak Druge lige FBiH, grupa, Jug.


Ismet Nimanović

ocijeni
(1 glas)