RAZGOVOR S POVODOM: Sedina Perva - THE ESPRIT je definitivno najbolja prilika koja se pruža mladim umjetnicima

Sedina Perva, Ambasadorica za javnost The Esprit produkcije u kratkom razgovoru za portal Novikonjic.ba rekla je nešto više o The Espritu, za sve one koji nisu dovoljno upoznati o čemu se tačno radi.

NK: Za naš grad The Esprit je nešto potpuno novo, obećavajuće. Kako je počela cijela ta priča zvana The Esprit i kakav uspjeh očekujete?


PERVA: “The Esprit već jeste uspješna kompanija. U Konjicu, i generalno BiH, jesmo još na nekom početku ali svakako da još veći uspjeh neće izostati jer The Esprit čini ekipa mladih umjetnika. Svako od nas radi ono što voli, ono u čemu pronalazi sebe, vodi se srcem, tako da sa takvom ekipom ne sumnja se u bilo kakav vid uspjeha, kako kompanije tako i svih članova The Esprit-a, koji mogu svoje karijere graditi ili dovesti ih do nekog dosta većeg nivoa.

Za sve one koji ne znaju mnogo o The Esprit-u, kazat ću, da se naš početak desio još 2015. godine na prostoru Istambula kada je realiziran niz uspješnih projekata sa grupom umjetnika, dizajnera i kreativaca pod rukovodstvom gospodina Maura Martina, koji je poznati režiser, aktivista i scenario pisac niza filmova, serija (Dolina vukova i dr). Još početkom te 2015. godine došli smo do zaključka da aktiviste grupacije The Esprit odvedemo na veći nivo, te pretvorimo cjelokupnu ideju rada na jednu veliku, kako online tako i fizičku platformu, za koju ću ponovo naglasiti da danas već jeste uspješna kompanija. Sada, u već organiziranoj formi, postojimo i na prostorima BiH i Balkana pod rukovodstvom producenta gospodina Namika Džaferagića, koji je suosnivač produkcijske kuće, i gospodina Dine Bubala koji je u svojstvu direktora kompanije i oficijalnog menadžera na ovim prostorima.
Naša kompanija, sa svim svojim članovima, u budućnosti želi izgraditi, ako ne svjetski onda međunarodni brend u umjetnosti. Naši članovi nam svojim radom, zalaganjem i čuvanjem dostojanstva pomažu da skočimo ljestvicu više, a samim tim i sebi grade bržu i dosta bolju životnu karijeru. Sjedište The Esprit produkcije nalazi se u Melody Art Caffe-u koji je prvi Multimedia Coffe Shop u BiH. Ukratko rečeno, to je kullturni centar sa ugostiteljskim objektom i multimedijalnom salom. Objekat stavlja akcenat na aktivnosti umjetničkog karaktera za sve ljubitelje umjetnosti koji žele nešto više naučiti ili pak doprinijeti samoj The Esprit kreativnoj zajednici.

Melody Art Caffe i generalno The Esprit produkcija okuplja prvenstveno mlade osobe koje imaju ili tek prave svoju karijeru. Ako se bavite bilo kojom vrstom umjetnosti, volite to što radite i odgovorni ste u svom poslu onda se možete pridružiti nama i svoju karijeru započeti ili dovesti na neki veći nivo.
U nedjelju, (17. 6. 2018. u 19:00 sati) u multimedijalnoj sali Melody Art Caffe-a organizuje se generalni sastanak svih novih i potencijalnih članova The Esprit-a. Upoznajte se sa našim aktivnostima, postanite dio našeg tima i saznajte pravo značenje riječi uspjeh. Dobro nam došli. Vidimo se."

NK: Hvala Vam na razgovoru a naše čitatelje.

PERVA: "Hvala Vama na prilici da širu javnost upoznamo sa našim radom i radujemo se nastavku saradnje."

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)