30 RONILACA / 300 KG OTPADA: Općina Konjic, Agencija Prvi korak i ronilački klub Bosna čistili Boračko jezero

FOTO: Agencija Prvi korak, FB FOTO: Agencija Prvi korak, FB

Općina Konjic i Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK“ d.o.o. Konjic su u saradnji sa ronilačkim klubom „Bosna“ iz Sarajeva bili organizator ovogodišnje Eko akcije na Boračkom jezeru koja se održala 26. 5. 2018. godine.

Ova eko akcija predstavlja nastavak pozitivne saradnje i provodi se već četvrtu godinu zaredom.

"U podvodnoj Eko akciji čišćenja Boračkog jezera učestvovalo je 30 ronilaca iz BiH i zemalja iz regije. Ova akcija predstavlja opredjeljenje općine Konjic na očuvanje prirodnih ljepota općine te promociju grada i turizma, jer se obezbjeđuju bolji uslova za posjetioce Boračkog jezera i građane ovog područja, s obzirom na značajan potencijal ove privredne grane za općinu Konjic. Kao rezultat ove akcije, ronioci su izvadili 110 vreća smeća i krutog otpada na dvije lokacije, težinske vrijednosti preko 300 kg." - saopćeno je iz Agencije Prvi korak.

Redakcija pohvaljuje sve organizatore eko akciju te ističe, da u osiguranju boljih uslova za posjetioce Boračkog jezera sigurnost gostiju i kupača mora biti na prvom mjestu. Naime, još uvijek nije riješeno pitanje sigurnosti kupača na ovoj lokaciji niti je inicijativa NVO Volonteri i prijatelji konjičke regije upućena Općinskom vijeću Konjica o formiranju Spasilačke službe i stacionara za pružanje prve pomoći doživjela svoj epilog o čemu je portal Novikonjic.ba ranije pisao: http://www.novikonjic.ba/index.php/bih/item/2536-adis-muhibic-boracko-jezero-ni-ove-godine-nema-spasioce-lokalne-vlasti-nemaju-sluha-za-sigurnost-ljudi

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)