Domaći fudbal: Najava, 23. kolo Prve lige FBiH, Igman - Bosna

Nova pobjeda za potvrdu trijumfa u Travniku.

Fudbaleri konjičkog Igmana u okviru 23. kola Prve lige FBiH će u subotu 21. aprila na svom terenu ugostiti Bosnu iz Visokog.

U prošlom kolu Igman je gostovao u derbiju začelja u Travniku gdje se sastao sa isoimenom ekipom bivšeg člana elite bh. fudbala.

Igman je predvođen novim šefom struke, konjičkom sportskom legendom, Nedimom Jusufbegovićem zabilježio prvu ovosezonsku gostujuču pobjedu, a, na travnjaku travničke Pirote sa puno uspjeha do pobjede ga je vodio i kapiten Konjičana, Vedad Šabanović koji ja dao veliki doprinos ovoj značajnoj pobjedi.

- Mada ćemo na ovoj veoma važnoj utakmici nastupiti bez nekolicine standarnih igrača, imamo, bez obzira na predhodnu činjenicu dovoljan broj kvalitetnih igrača da dobro odigramo i na ovoj utakmici pred našim navijačima.

Dolaskom trenera Jusufbegovića puno smo dobili, treninzi su na visokom nivou, disciplina, rad i samo rad.

Bit će teško Bosna je kvalitetna ekipa, što govori i njihov bodovni saldo u ovoj izjednačenoj i neizvjesnoj ligi, ipak, uz sva uvažavanja našem subotnjem rivalu,
tri boda ostaju u Konjicu, sa ovom pobjedom ćemo potvrditi veliku pobjedu u Travniku, rekao je Šabanović, kapiten konjičkog prvoligaša Igmana.


Ismet Nimanović

----------------

Domaći fudbal - Najava, 23. kolo Prve lige FBiH

Bez pravog derbija, zanimljivo u Bihaću, Čapljini, Jajcu...

U subotu i nedjelju 21. i 22. aprila igraju se utakmice 23. kola Prve fudbalske lige FBiH. Fudbaleri Sloge iz Siminog Hana su zahvaljujuči pobjedama u posljednja 4 kola ( kod kuće, Olimpik, 2:1, TOŠK, 2:0, u gostima, Bratstvo, 4:1, Orašje, 2:0, te, lošim rezultatima svojih rivala za prvaka, preuzeli su lidersku poziciju.

Sedam utakmica se igra u subotu, 21. aprila, u ovom kolu nema, po običaju pravog derbija.

U Čapljini istomena domaća ekipa na svojim Bjelavama će ugostiti bugojansku Iskru koja se grčevito bori za opstanak. Mada su Čapljinci na 8. mjestu, sigurno, neće sebi dozvoliti gostima da ih iznenade jer jedan domaći poraz ih može u nastavku dovesti i neugodnu situaciju. Na ovoj utakmici pravdu dijeli Admir Musić iz Sarajeva.

U Bihaću, davljenik domaće Jedinstvo je domaćin šestoplasiranom Bratstvu iz Gračanice, naravno, Bišćanima igra samo pobjeda, što bi mogli to iskoristiti gosti koju su znali da iznenade u ovoj sezoni. Glavni "šef" je Travničanin, Jasmin Varupa.

I u Jajcu će biti zanimljivo i neizvjesno, domaća ekipa Metalleghe BSI ima za rivala četveroplasiranu ekipu Orašja, svaki bod u ovoj ligi je veoma bitan jer može biti veliki u konačnici.

U Konjicu domaći Igman nakon visoke i prve gostjuče pobjede u ovoj sezoni u Travniku, predvođen novim trenerom Nedimom Jusufbegovićem, pred svojim navijačima očekuje pobjedu, te potvrdu trijumfa na Piroti. Utakmicu će suditi Mahir Mehmedičević iz Gradačca.

Vukovi sa Otoke u ovom kolu očekuju domaću pobjedu protiv Slavena iz Živinica, kao i Zvijezda protiv ekipe TOŠK -a.

U Mostaru Velež će ugostiti ekipu kakanjskog Rudara, ove utakmice su uvijek bile kvalitetne i neizvjesne, puleni trenera Rahimića očekuju nova tri boda, kao i novi lider Sloga na svom terenu protiv Travnika.

Subota, 21. april u 16,30 sati,

Sarajevo: Olimpik - Slaven, glavni sudija: Antoni Bandić, Grude,

Bihać: Jedinstvo - Bratstvo, Jasmin Varupa, Travnik.

Mostar: Velež - Rudar, Mirza Kazlagić, Cazin,

Jajce: Metalleghe BSI - Orašje, Darko Obradović, Stolac,

Konjic: Igman - Bosna, Mahir Mehmedičević, Gradačac,

Čapljina: Čapljina - Iskra, Admir Musić, Sarajevo,

Gradačac: Zvijezda - TOŠK, Adnan Kasupović, Bihać,

Nedjelja, 22. april u 16,30 sati,

Simin Han: Sloga - Travnik, Frano Jelić, Široki Brijeg.


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)