NAJAVA: 3. NERETVA MEDIA REGATA (16.-17. JUNI 2018.)

Sada već tradicionalno, Neretva MEDIA Regata će biti održana u junu na prostoru općine Konjic.
Trećom Neretva MEDIA Regatom, otvaramo nove vidike.

Nastavljamo tradiciju, i ove godine krećemo sa organizacijom Neretva MEDIA Regate, jednistvenog događaja koji na jednom mjestu spaja predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine. Regata će biti održana 16. i 17. juna 2018. godine na području grada Konjica.

Naši takmičari će i ove godine imati priliku posjetiti Titin bunker D0 Ark, spustiti se niz rijeku Neretvu od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu, uživati u večeri zabave uz domaću kuhinju i dobro se zabaviti.

Cilj održavanja regate jeste promocija prirodnih ljepota Konjica, kao i kulturno-historijske baštine ovog malog grada. Pored toga želimo skrenuti pažnju na aktivnosti koje se mogu obavljati u konjičkoj regiji, koja je veoma bogata prirodnim resursima, te se na istoj nalazi Boračko jezero, dio Jablaničkog jezera, planina Prenj, dio sliva rijeke Neretve, i još mnogo više.

Planirano je da se u subotu, prije samog početka regate, obavi i čišćenje gornjeg toka rijeke Neretve, od ulazne tačke raftinga (Glavatičevo) do Džajića buka. Svi zainteresirani za ovu aktivnost mogu nas kontaktirati na mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i pomoći nam u ovoj akciji.

Hvala na podršci i vidimo se na Neretvi!

Izvještaje sa prethodnih događaja možete pronaći na web stranici Udruženja www.zelenarijeka.ba

Stojimo na raspolaganju za sva pitanja, putem maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefona na +387 61 375506 (Samra Čomor, predsjednik Udruženja).
Novikonjic.ba
ocijeni
(0 glasova)