KONJIC: Za V.D. Glavnu urednicu portala Novikonjic.ba imenovana Almedina Kašić

Odlukom osnivača, Upravnog odbora NVO VIPK-a, razrješena je dužnosti Glavne urednice, Sedina Perva na osnovu svojevoljnog zahtjeva i odlaska na nove radne pozicije.

Nova V.D. Glavne urednice portala “Novikonjic.ba” od 23. marta 2018. godine je Konjičanka, Almedina Kašić, dosadašnja dopisnica portala i aktuelna predsjednica Komisije za mlade OV Konjic. Kašić će shodno Pravilniku o sistematizaciji radnih pozicija na portalu Novikonjic.ba voditi šestočlani redakcijski tim u sastavu: Mirsad Čukle (politika, društvo), Ismet Nimanović (sport), Nedim Idrizović; fotoreporteri: Endi Omeragić i Deni Sokolović. Lektorica portala je Sanela Muhibić.

Javni angažman dosadašnje Glavne urednica našeg portala, Sedine Perva i njen volonterski doprinos zajednici kroz NVO VIPK prepoznat je i od strane organizacije The Esprit production sa sjedištem u Konjicu (Melody Art Caffe), koja je istu angažovala u radni odnos na poslovima ambasadorice za javnost.

Redakcija portala izuzetno cijeni profesionalni doprinos dosadašnje glavne urednice Sedine Perva i ista ima mogućnost da nastavi saradnju sa portalom kao dopisnica, saopšteno je iz redakcije portala Novikonjic.ba.

Redakcija web portala Novikonjic.ba upućuje iskrene čestitke Almedini Kašić i Sedini Perva na novim profesionalnim izazovima.

Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)