REAKCIJE NAKON ODRŽANE 9. SJEDNICE OV KONJIC (1): OO BPS Konjic - Da nije žalosno, bilo bi smiješno

Najjaktivniji vijećnik OV Konjic, Zerem Benjamin (BPS) Najjaktivniji vijećnik OV Konjic, Zerem Benjamin (BPS)

"Na devetoj radnoj sjednici OV Konjic, održanoj dana 22. 3. 2018. godine, vijećnici BPS-Sefer Halilović u OV Konjic profesori Benjamin Zerem i Adnan Džumhur, uzeli su aktivno i zapaženo učešće u nekoliko veoma važnih tačaka dnevnog reda.

Na samom početku svojim argumentovanim nastupom, (zajedno sa par istomišljenika iz nekih stranaka) spriječili su stavljanje na dnevni red privremeno i protivzakonito imenovanje školskih odbora Prve osnovne škole i Srednje škole u Konjicu.

Međutim, najviše prašine diglo se oko amandmana na predloženi ovogodišnji Budžet.

Da bi naslov ovog teksta čitaocima bio potpuno jasan, dovoljno će biti da se upoznaju sa sljedećom istinom:

BPS je predložio 3 amandmana na prijedlog Budžeta za 2018. godinu, nastojeći da istima udovolji građanima i poboljša ovaj dokument.

Ovim tekstom želimo akcenat dati na prvi predloženi amandman. Tim amandmanom traženo je da se obezbjede inicijalna sredstva u iznosu od 5000 KM za početak izrade naučne historijske monografije “Konjic u vremenu agresije 92-95”, koja će na osnovu nepobitnih naučnih dokaza i činjenica svjedočiti generacijama o stradanju Konjičana, njegove infrastrukture, industrije, vjerskih i drugih objekata.
Također, svjedoci smo sve većeg i intenzivnijeg nasrtaja na istinske vrijednosti odbrambeno-oslobodilačkog rata, degradiranja časti i dostojanstva herojske borbe naših sugrađana, “izjednačavanja krivaca” na sve tri strane i sl., pa stoga smatramo da je izrada pomenute monografije neophodna.

Nekada svenarodni pokret, a sada stranka koja iz dana u dan gubi kompas, SDA (i njen “satelit” Stranka za BiH), glasaju protiv ovakvog amandmana i svojim komentarima minimiziraju (ili ne razumiju) predloženi projekat.

Reći ćemo DA NIJE ŽALOSNO, BILO BI SMIJEŠNO.

Preostalim amandmanima potraživana su finansijska sredstva u iznosu od 30.000 KM za opremanje neophodnim i nedostatnim didaktičko-nastavnim sredstvima Srednjoj školi Konjic, a u cilju unapređivanja nastavnog procesa, te sredstva za NVO VIPK, 3.600 KM). Ni ova dva amandmana nisu imali podršku pomenutih stranaka.

Imenovanje podobnog direktora “Centra za ribarstvo Neretva” Konjic, inače po struci mehaničara mašina alatljika, (a odbijanje magistra akvakulture – ribarstva i ihtiologije), također se “uklapa” u naslov teksta i predstavlja šlagort i ujedno apsurd ove sjednice općinskog vijeća.

BPS - Sefer Halilović KONJIC"

Novikonjic.ba

ocijeni
(4 glasova)