SKUP U DOMU MLADIH / Nezavisni blok: Sarajevo će nakon oktobra krenuti drugačijim, boljim putem

"Želimo da Sarajevo bude siguran grad, u kome funkcioniše pravna država i u kojem pojedinci ne privatizuju institucije zarad ličnih interesa", poručeno je sa večerašnje ''Prezentacije nove politike i novih ljudi Nezavisnog bloka Kantona Sarajevo''.

Koordinatori opštinskih odbora iz čitavog Kantona, predvođeni prof. dr. Kemalom Dizdarevićem, prisutnima su iznijeli konkretne prijedloge kako riješiti goruće probleme sa kojima se stanovnici prijestolnice, ali i svi građani Bosne i Hercegovine, godinama suočavaju.

"Mi imamo sasvim drugačiji pristup i od njega nećemo odustati. Drago mi je što su Sarajlije prepoznale viziju i kapacitet Nezavisnog bloka i što su večeras bili sa nama u ovolikom broju. Imamo kvalitetne, uspješne, odvažne ljude, nova lica na političkoj sceni BiH, koja radom žele našoj zemlji i Sarajevu otvoriti put ka Evropi. Mi ćemo se prije svega zalagati za sigurnu prijestolnicu, u kojoj će svi imati jednake šanse i u kojoj će se cijeniti sposobnost, a ne podobnost. U 21. vijeku građani Sarajeva ne smiju imati problema sa vodom, moraju se voziti sigurnim javnim prevozom, imati stabilna primanja. Sarajevo je oduvijek bio prijestolnica kulture, umjetnosti, turizma i mi imamo ljude, ideje i viziju kako da glavnom gradu Bosne i Hercegovine i njegovim građanima osiguramo uslove za život kakve imaju sve napredne evropske prijestolnice. Vjerujem u ovaj tim NB, vjerujem u ove ljude koji su večeras bili sa nama i siguran sam da će Sarajevo i BiH nakon oktobra krenuti drugačijim, boljim putem za sve naše narode i građane", poručio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.
KLIX.BA-NOVIKONJIC.BA
ocijeni
(0 glasova)