KONJIC / Izborna Skupština u NVO VIPK: Novo rukovodstvo čine Adis Muhibić i Semira Jablić – nastavlja se borba za bolji grad

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Članstvo nevladine organizacije “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK) (https://www.facebook.com/vipk.konjic/) u nedjelju, 11. marta na održanoj 4. redovnoj Izvještajno-izbornoj skupštini izabralo je ponovo Adisa Muhibića, konjičkog aktivistu i neumoljivog borca za ljudska prava za predsjednika Upravnog odbora (UO) VIPK-a, dok je za njegovu zamjenicu izabrana Semira Jablić, odlična učenica Srednje medicinske škole Konjic.

Agilni Mustafa Kurtić, novi je predsjednik Skupštine VIPK-a, a omiljena volonterka, Elvira Ćosić, zamjenica predsjednika Skupštine.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Novi sastav UO čine volonterke Muamera Tabak, Zuhra Omerović i Sanela Muhibić.

Za mandatni period 2018.-2022. godine u novi sastav Skupštine VIPK-a izabrani su: Almedina Kašić, Mirsad Čukle, Endi Omeragić, Ramiza Tabak, Elvisa Salčin, Adna Maksumić, Irma Kurtić, Muamer Lavić i Samira Sultanić.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Članovi su usvojili Godišnji i Finansijski izvještaj za 2017. godinu te su iz razloga veće operativnosti i ekonomičnosti rada, usvojili određene Izmjene i dopune Statuta koje se ogledaju i u smanjenju broj delegata sa 17 na 11 članova Skupštine.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Nakon proglašenja rezultata glasanja, Muhibić se zahvalio na podršci i iskazao uvjerenje, da udruženje ima izvanredan liderski potencijal kojim preko deset godina vrši pozitivan uticaj na odgovornije ponašanje lokalne vlasti i okuplja sve veći broj mladih Konjičanki i Konjičana u akcijama za dobrobit zajednice. Naglasio je, da takvi planiraju ostati i dalje, jer se borba za bolji Konjic nastavlja.

Odlukom Skupštine, a na prijedlog Upravnog odbora dodjeljene su zahvalnice za uspješno vodstvo udruženja Elviri Ćosić i Almedini Kašić.

Ova vrijedna konjička raja različitih nacija i generacija koja broji 50 članica i članova iskazuje godinama svoj društveni angažman, altruizam i nesebičnost u pomaganju ljudima u rješavanju brojnih problema koji tište malog čovjeka u Konjicu.

Kao takvi, osvojili su brojna društvena priznanja, a Konjičani sa velikim simpatijama podržavaju ovu nevladinu organizaciju čiji aktivisti predstavljaju svjetli primjer nove generacije mladih ljudi Konjica.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Novikonjic.ba

ocijeni
(5 glasova)