MACIĆ I DANGUBIĆ DOBITNICI NAGRADE „RADE JOVANOVIĆ“ ZA NAJBOLJU KNJIGU AFORIZAMA

Ovogodišnji dobitnici nagrade Beogradskog aforističarskog kruga „Rade Jovanović“ za najbolju knjigu aforizama u 2017. godini su Ratko Dangubić iz Beograda za zbirku „Crveni tepih“ (Arhipelag, Beograd) i Ekrem Macić iz Konјica (BiH) za delo „Tetovaža na ledu“ (Amatersko pozorište „Neretva“, Konjic), saopćeno je iz beogradskog aforističkog kruga, prenosi portal novikonjic.ba.

Nagradu će im uručiti predsednik Beogradskog aforističarskog kruga Slobodan Simić, na desetu godišnjicu BAK-a 15. marta, u 20 časova, u Udruženju književnika Srbije, u Beogradu.

Dangubić (Ljubinje - Žrvanj, Hercegovina, 1946) i Macić (Konjic, 1966) šesti su dobitnici nagrade „Rade Jovanović“, a odluku je jednoglasno doneo žiri koji je radio u sastavu: Savo Martinović, Dejan Milojević i Dragutin Minić Karlo (predsedniik).

U najužem izboru za priznanje bila je i knjiga „Domino defekt“ (Čuvari znanja, Beograd), autora Mitra V. Đerića Lakija.

Na ovogodišnji konkurs za priznanje „Rade Jovanović“ prispelo je 59 knjiga aforizama iz Srbije i zemalja regiona. Nagrada je od 2016. godine ponela ime Rada Jovanovića, u čast jednog od najznačajnijih savremenih jugoslovenskih i srpskih satiričara koji je preminuo 1. juna 2016. godine u Užicu, u 77. godini.

Dosadašnji dobitnici nagrade su: Aleksandar Čotrić za 2012, za knjigu „Pomeranje pameti“; Milan Todorov za 2013, za naslov „Pokori se i počni“; Ninus Nestorović za 2014, za zbirku „Ćuti i plivaj“; Zoran T. Popović za 2015, za delo «Daće Bog, ako Bog da» i ravnopravno za 2016. - Aleksandar Baljak za knjigu "Zidovi na horizontu" i Aleksandar Čotrić za "Teške misli".

BEOGRADSKI AFORISTIČARSKI KRUG

ocijeni
(0 glasova)