OMLADINSKI KRUG MIZ KONJIC / Održana Izvještajna skupština - osnovni cilj u 2018. imati zastupljenost u svim džematima

Izvještajna skupština Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Konjic (MIZ) održana je jučer, 3. marta i na istoj je izvršena prezentacija aktivnosti koje su sprovedene u proteklom periodu, te predstavljanje projekata koje će Omladinski krug raditi u budućnosti.

"Glavni fokus skupštine bio je predstavljanje projekta baze članstva Omladinskog kruga. Sama skupština započela je učenjem odlomka iz Kur'ana časnog, učenika medrese, Kerima Nuhanovića.

Skupšinu je otvorio i obratio se prisutnima Ammar Lavić, predsjednik skupštine. Na samom početku uputio je čestitke povodom Dana oslobođenja Konjica od fašizma, te Dana nezavisnosti BiH. Predstavio je sve predhodno realizovane ativnosti, te sve one koje će se realizovati u narednom periodu.

Fotografija Omladinski Krug MIZ Konjic.

Djelovanje Omladinskog kruga u narednom periodu stavlja se na proširenje u pogledu članstva. Omladinski krug u narednom periodu kreće u aktivno širenje, tako da je konačni cilj do kraja godine imati zastupljenost u svim džematima u našem medžlisu.

Fotografija Omladinski Krug MIZ Konjic.

Skupu se također obratio i koordinator za omladinu pri IZ, Adis ef. Hebibović koji je izrazio čestitke omladini na sprovedenim aktivnostima, te izrazio kako će aktivno biti podrška u radu sa omladinom. Uslijedilo je predstavljanje baze članstva. Kroz ovaj projekat nastojala se napraviti evidencija svih onih koji su bilo dio omladinsko kruga protekle tri godine. U tu svrhu skupljeno je 160 imena, te podaci o 120 članova, kojom prilikom su podijeljene prigodne članske kartice kao izraz zahvalnosti svima onima koji su dio Omladinskog kruga.

Fotografija Omladinski Krug MIZ Konjic.

Na samom kraju obratio se i Glavni imam Medžlisa IZ Konjic, Refik ef. Delić. On je svojim prigodnim govorom istakao značaj omladinskog organizovanja i djelovanja uz poseban fokus na važnosti da omladina shvati svoju ulogu u društvu, te da je stanje omladine stvarni pokazatelj budućnosti jednog društva.", saopćeno je iz Omladinskog kriga MIZ Konjic, prenosi portal novikonjic.ba.

Fotografija Omladinski Krug MIZ Konjic.

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)