Adnan Alagić, evropski prvak u prirodnom bodybuildingu i fitnessu - dobitnik prvog najvećeg sportskog priznanja općine Konjic

U kino sali Narodnog univerzitata povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH i 3. marta Dana oslobođenja Konjica od fašizma održana je Svečana akademija uz prigodan, zabavno - muzički program.

Proglašeni su najbolji sportisti i najbolji klub ovog prelijepog gradića na ljepotici Neretvi. Uz proglašenja najboljih u 2017. godini prvi put su dodjeljena najveća sportska priznanja sportistima Konjica.

Najveće sportsko priznanje općine Konjica dobio je evropski prvak u prirodnom bodybuildingu i fitnessu, Adnan Alagić. Ovo je prvi put da se Adnanu Alagiću dodjeljuje priznanje za postignute rezultate u oblasti individualnog sporta na evropskom nivou u 2017. godini. Priznanje se dodjeljuje za promicanje sporta i afirmiranje grada Konjica na evropskoj i svjetskoj sceni.

"Ovo je za mene jedan veliki vjetar u leđa od mog grada. Velika mi je čast primiti ovo najveće sportsko priznanje od općine Konjic, koje se prvi put dodjeljuje. Pogotovo sad u ovo vrijeme, kada se pripremam za osvajanje titule Svjetskog prvaka.", kratko je rekao za Novikonjic.ba ovaj više nego skromni sportista, Adnan Alagić.

Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)