HAOS NA IVAN-SEDLU: Borci postavili balvan, kolona vozila duga pet kilometara u kojima ima i djece

FOTO: čitatelj portala Novikonjic.ba FOTO: čitatelj portala Novikonjic.ba

Zbog protesta koje su organizovali borci Armije RBiH i HVO-a u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Konjicu i Jablanici cijeli dan su blokirana glavna saobraćajna čvorišta u ovim gradovima, formirane su kilometarske kolone, a niko od nadležnih nije im se nije obratio.

Borci traže odgovore od parlamentaraca, konkretno zbog čega nisu zakazali sjednicu na kojoj bi se riješilo pitanje finansiranja boračkih udruženja, registra i boračkog dodatka.

Demobilisani borci su istakli da će ostati na cesti dok se ne ispune njihovi zahtjevi u Sarajevu. Pozvali su građane da ih podrže i da im se pridruže.


Situacija je posebno alarmantna jer je u kolonama veliki broj ljudi i djece, a temperature su u minusu, nemaju hrane i vode te traže pomoć policije i vojske. Situacija je posebno haotična na prijevoju Ivan-Sedlo gdje je kolona vozila duga više od pet kilometara

U koloni su šleperi, autobusi, putnička vozila.

Prema posljednjim informacijama demobilisani borci, koji su na ovom prijevoju blokirali putnu komunikaciju Sarajevo - Mostar, na saobraćajnicu su postavili balvan.

Borci uzvikuju "hoćemo registar" i kunu se Bogom da neće otići dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Na ulazu u tunel na Ivan-sedlu okupilo se oko 300 demobilisanih boraca, koji su zapalili vatru, oko koje su se okupili jer je trenutna temperatura -6 stepeni.

Borcima je stigla i hrana.

Trenutno su u toku pregovori boraca i policije.

SlobodnaBosna.ba/Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)