SUTRA PRVI PUT U KONJICU / LIVE: Sunday Stories bend koncertna svirka u omiljenom Caffe Garage

Amir Misirlić, poznati BH muzički kritičar rekao je: „Ako hoćete pravi odgovor ne treba da slušate ono šta ću ja reći. Ako hoćete pravi odgovor treba da slušate ljude poput Sunday Stories.“

Sunday Stories je bend osnovan u Sarajevu 2013. godine.

Čini ga 5 članova: Nina Babić (vokal, tekstopisac), Saša Ćirić (gitara, vokal, aranžmani), Mustafa Kurtalić (bas, aranžmani), Zlatan Begić (bubanj, aranžmani) i Valentin Šeremet (saksofon, aranžmani).

Sunday Stories je bend stacioniran u Sarajevu iako su članovi različitog porijekla zbog čega ih mnogi karakterišu kao malu Jugoslaviju.

Članovi smatraju da ljepota leži u zajednici i učenju iz različitosti, te da je ultimativni osjećaj koji jedan čovjek može dosegnuti- sloboda, što nerijetko prožimaju kroz tekstove, što svojih pjesama, što obrađivanih Jazz i Blues standarda.

Muzika koju donose je Sunday Stories donijela široliku podršku publike širom Balkana, te su svoje koncerte održali širom BiH zatim u Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Sloveniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj.

Sunday Stories su također predstavnici humanitarnog muzičkog pokreta Playing For Change u BiH, te su u saradnji sa pokretom organizovali koncerte sa velikim brojem izvođača dvije godine za redom, prikupljajući donacija za građenje školskih ustanova širom svijeta.

Album Sunday Stories objavljen je 2017. godine i donosi i dva video zapisa za pjesme pod nazivom: Bajka i My Man is a Dick.

Zahvaljujući drugom singleu, Sunday Stories su dobili zasluženo mjesto u programu MTV televizije, ali i na mnogim državnim festivalima kao što su Baščaršijske noći.

Koncert Sunday Stories u trajanju od dva puna sata donosi Jazz Koncert sa rock energijom koji ne smijete propustiti!

Prvi uživo koncert u Konjicu ekipa će imati u Caffe Garage sutra, 20. januara i rezervacije su u toku: https://www.facebook.com/events/150004139118993/?active_tab=discussion

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)