KONJIC / PREDSTAVLJAMO - BOSANSKI AUTORI: Prva pjesma napisana na izvornom turskom i arapskom jeziku “SANA” – “TEBI”

U Konjicu u ljeto 2017. ekipa iz produkcijske kuće The Esprit production su snimali spot za pjesmu pod nazivom "SANA" - "TEBI" radi se zapravo i o prvoj pjesmi ikada napisanoj na izvornom turskom i arapskom jeziku od strane bosanskih autora.

Ekipa je tom prilikom zabiljžila kadrove prelijepoga grada i njegove baštine naizmjenično. U video spotu glumci su također Konjičani naša Amila Alagić i Amila Novalić, a gitarista i producent pjesme građani Konjica.

Ovaj projekat je podržan od strane opštine Konjic i krovni pokrovitelj priče je Igman d. d. Želimo se zahvaliti i gosp. Dzahidu Muratbegoviću na njegovoj podršci.

Ovaj video će biti broadcastan na turskim tv kanalima i radijima poput TRT 1, Anadolu radio, a za sada je objavljen na oficijelnom youtube kanalu pod nazivom The esprit.

Ovaj poduhvat nadamo se da će prepoznati i podržati i naši sugrađani i državljani BiH. Iako nam je cilj bio snimiti pjesmu za vanjsko tržište i prikazati na najljepši način prirodne ljepote i baštinu grada, a i poslati jednu univerzalnu poruku u eter van naših granica u samom originalu po prvi put!

Autori teksta i muzike su Nameek Walker, Samir Boric (Suuumaestro)

Solista Ewelyn Rumi

ansambl The Wave of Lord

I pozadinski vokali Merima Bunda

Editing Nino Prses

Pjesmu mozete pogledati i pretplatiti se na kanal ovdje:

Novikonjic.ba

ocijeni
(8 glasova)