KONJIC: 11. januara nastavak prekinute sjednice OV - šta se "kuha" u taborima političkih stranaka?

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Kako saznaje portal Novikonjic.ba nastavak prekinute 8. sjednice Općinskog vijeća Konjic planiran je za četvrtak, 11. januara i očekuje se da bude razmatrana isključivo odluka o privremenom finansiranju.

Podsjećamo javnost, na započetoj 8. sjednici Općinskog vijeća Konjic 26. decembra prošle godine oko 9 sati "sviran je razlaz", jer je bilo nemoguće nastaviti sjednicu obzirom da je "nokautiran" dnevni red, a tome su posebno doprinijeli svojim suzdržanim glasovima vijećnici SDA-a i po prvi put "pokazali zube" još uvijek aktuelnom načelniku Emiru Bubalo. (http://novikonjic.ba/index.php/bih/item/3927-ov-konjic-raspad-sistema-sviran-kraj-vijecnici-sda-pokazali-zuti-karton-nacelniku-emiru-bubalo

Brojni amandmani što su vrijedni vijećnici iz različitih političkih stranaka pripremili i razmatrali sa načelnikom Bubalo nisu dobili prolaz od istog te je po prvi put za "svoje vladavine" od 6 mandata dobio rezultat kakav je i "odigran" na posljednjoj sjednici OV Konjic.

Da li je moguće, da u narednom periodu dođe i do izglasavanja opoziva sa načelničke funkcije i da građani Konjica biraju novog načelnika Konjica, saznat ćemo u vremenu pred nama.

Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)