ADNA MAKSUMIĆ ZA BHRADIO 1: Karneval dječijih osmijeha je i prilika da se sklope nova prijateljstva

FOTO: Facebook, A.M. FOTO: Facebook, A.M.

Gošća BH Radio 1 bila je jutros koordinatorica “4. Karnevala dječijih osmijeha” Adna Maksumić, volonterka Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije”.

Portal Novikonjic.ba razgovor prenosi u cjelosti.

BHRADIO1: U Konjicu se organizuje Karneval dječijih osmijeha 2017. Tim povodom sa nama je koordinatorica Adna Maksumić. Adna, dobar dan, dobro nam došli!

MAKSUMIĆ: Dobar dan. Hvala Vam na pozivu.

BHRADIO1: Evo, mladi ljudi su se organizovali i sutra pripremaju nešto posebno, za konjičke mališane, pa da čujemo, s obzirom da je četvrti po redu karneval, šta to ove godine nam donosi?

MAKSUMIĆ: Da, kao što ste rekli, ovo je četvrti po redu karneval u našem gradu. Ova priča započeta je 2012. godine i nakon dvije godine pauze naše udruženje u saradnji sa portalom Novikonjic.ba odlučilo je da ponovo pokrene najljepšu novogodišnju bajku Konjica. Dakle, karneval je prilika za sve mališane Konjica i okoline naravno da se druže, da se maskiraju, zabave, da sklope nova prijateljstva, a da tako u igri i veselju dočekamo Novu 2018. godinu.

BHRADIO1: Imam podatak Adna, da će karneval biti realizovan, je li tako na Trgu državnosti Alija Izetbegović od 12 sati i odatle praktično počinje ta povorka, je li tako? Kroz, da li kroz cijeli grad ili kako ste to planirali?

MAKSUMIĆ: Da, početak je u 12 sati sa Trga državnosti nakon čega će naši mališani proći kroz cijeli grad, preći će Konjičku ćupriju, spustiti se cestom M17 i nakon toga je planirano da se svi mališani skupe u obližnjem parku gdje ćemo birati tri najbolje maske koje će dobiti specijalne paketiće i naravno svi ostali mališani će dobiti paketiće koje su naši volonteri uspjeli napraviti uz pomoć naših donatora te koristim ovu priliku da se zahvalim našim ovogodišnjim donatorima, to su: PD Igman, Surtec-Eurosjaj, Srpska pravoslavna crkvena opština konjička, mostarka Aida Premilovac i roditelji naših mališana.

BHRADIO1: Adna, sjajno. Imali ste baš podršku. Zak raj Adna, evo prije nego što se sutra sve realizuje Vi ste pozivali naravno, roditelje čija djeca mogu učestvovati u događaju. Je li bilo dovoljno odazvanih s obzirom da, kao učesnika ili učesnicu očekuje, je li dijete neki lijep poklon iznenađenja, onda da ćete birati najbolju masku itd.?

MAKSUMIĆ: Mi smo zaista zadovoljni odazivom. Imamo oko 90 prijavljene djece različitih uzrasta i jučer smo održali generalni sastanak sa roditeljima mališana i koliko smo čuli djeca su spremna, maske su spremne, a spremni smo i mi. Sada svi čekamo sutra.

BHRADIO1: I, evo 12 sati sve počinje. Koliko otprilike će to sve trajati? Pitam Vas zbog toga što možda svi oni koji bi željeli iz drugih gradova posjetiti Konjic. Evo, do kada to sve mogu pratiti?

MAKSUMIĆ: Dakle, planirano je da se sve aktivnosti održe od 12 do 15 sati i naravno svi su dobrodošli da nam se pridruže. Bit će i pratnja muzike, tako da mislim da će sve zaista biti odlično!

BHRADIO1: Hvala još jednom za ovo uključenje u program radija Bosne i Hercegovine i neka Vas vrijeme posluži!

MAKSUMIĆ: Hvala Vam puno i sretna Vam Nova godina, Vama is vim Vašim slušateljima!

BHRADIO1: Hvala, bila je to Adna Maksumić, praktično koordinatorica svega o čemu smo govorili, pričali smo o Karnevalu dječijih osmijeha koji će biti realizovan sutra u Konjicu, evo Trg državnosti od 12 do 15 sati, a naravno, eto sjajno je das u se Volonteri i prijatelji konjičke regije organizovali i za najmlađe pripremili ovaj događaj.

BHTRADIO1/NOVIKONJIC.BA

ocijeni
(2 glasova)