NOVOGODIŠNJA BAJKA KONJICA: Formiran Organizacioni odbor - sve spremno za Karneval dječijih osmijeha

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Večeras je u organizaciji Volontera i prijatelja konjičke regije (VIPK) održan u Caffe CUP 2 generalni sastanak roditelja djece učesnika Karnevala dječijih osmijeha (KDO2017) koji se održava po četvrti put u našem gradu.

Prijavljeno je oko 90 djece koja će uz pratnju roditelja, redarske službe i policijske patrole PU Konjic defilovati u kostimima junaka crtanih filmova ulicama Konjica.

Roditelji su formirali Komisiju za budžet u sastavu: Amila Halilović, Ibrahim Džajić i Semira Jablić. Komisiju za izbor najmaske čine: Anita Gagula, Nejra Cakić i Adna Maksumić, koja je ujedno i predsjednica Organizacionog odbora KDO2017.

Nakon izbora najboljih maski prijavljenim djevojčicama i dječacima bit će uručeni novogodišnji paketići koje su ove godine volonterima pomogli da prikupe PD Igman, Surtec-Eurosjaj, Srpska pravoslavna crkvena opština konjička, mostarka Aida Premilovac i roditelji mališana. Okupljanje djece planirano je za subotu, 30. 12. sa početkom u 12:00 sati na Trgu državnosti „Alija Izetbegović“.“, izjavila je za portal Novikonjic.ba, Adna Maksumić, predsjednica KDO2017.

Karneval je započet 2012. godine, a nakon dvije godine pauze, ponovo je u našem gradu. VIPK-ovci su odlučili da opet pokrenu najljepšu novogodišnju bajku Konjica za njene najmlađe i najslađe sugrađane, a ove godine karneval organizuju u partnerstvu sa portalom Novikonjic.ba.

Volonterke VIPK-a zahvaljuju Caffe CUP 2 na večerašnjem gostoprimstvu i podršci te obavještavaju roditelje, da u slučaju nevremena cijeli događaj će se odvijati u Domu izviđača sa početkom u 12:00 sati o čemu će javnost biti blagovremeno informisana posredstvom medija i društvenih mreža.

Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)