Međunarodni rukomet: Muška rukometna reprezentacija BiH počela pripreme za dvije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je sa pripremama na Ilidži za dvije kvalifikacione utakmice sa selekcijom Švajcarske, za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se održati 2019 u Hrvatskoj.

Prvi susret se igra 10. januara u Saint Gallenu, a revanš tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu.

U šestoj kvalifikacioonoj grupi najbolji bh rukometaši su odigrali dvomeč sa Estonijom. U Sarajevu je bilo 31:24, a u Tallinu slavili su Estonci ,29:25.

"Pripremat ćemo se na Ilidži do 30. decembra, a za novogodišnje praznike igrači će biti slobodni tri dana, a 3. januara nastavljamo sa pripremama. Petog i šestoj januara u Beogradu ćemo odigrati dvije kontrolne utakmice sa Saudijskom Arabijom. Vraćamo se 7. januara, a dva dana kasnije putujemo u Švajcarsku.

Povratak je 11. januara, a 13. igramo u Tuzli revanš sa Švajcarskom.

Švicarci 4. i 7. januara igraju sa Estonijom, a prije toga domaćini su Novogodišnjeg turnira na kojem će odigrati tri utakmice. Imat ćemo priliku da analiziramo te utakmice i steknemo jasniju sliku o njihovim kvalitetima.

Imamo problema sa povredama, Senjamin Burić, pivot je povrijeđen, moraće pauzitati pola godine. Umjesto njega sam pozvao Elmira Građana, tu smo promjenu prijavili EHF-u, čekamo potvrdu, da je sve u redu. Najviše promjena sam napravio na spisku kod golmana.

Umjesto Nebojše Grahovca, Denisa Serdarevića i Damira Efendića pozvao sam Admira Ahmetaševića i Edina Tatara jer želim na djelu vidjeti što više igrača. Jasno je da je Benjamin Burić prvi golman, ali vidjet ćemo i šta nam dvojica "novaka" mogu donijeti kada je u pitanju kvalitet" rekao je selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman.Ismet Nimanović/Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)