KONJIC / SDP BiH: Nećemo ponoviti stare greške

FOTO: Facebook FOTO: Facebook

O izbornom programu SDP BiH za Opšte izbore 2018. godine večeras su u Konjicu na javnoj tribini govorili: Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, Lana Prlić, potpredsjednica, Saša Magazinović, predsjednik GO SDP BiH, Irfan Čengić, generalni sekretar, Damir Mašić, politički direktor SDP BiH, Zoran Mikulić, predsjednik KO SDP HNK, Vesna Saradžić, potpredsjednica KO SDP HNK i Mustafa Alikadić, predsjednik OO SDP BiH Konjic.

Nacrt izbornog programa (Plan 10) sadrži deset oblasti: ekonomija, zdravstvo, pravda, obrazovanje, mladi, socijalna pravda, kultura i sport, EU, NATO i dijaspora, ekologija i turizam i deseta oblast je reforma javne uprave.

Fotografija SDP BiH.

SDP poziva sve članove, aktiviste, simpatizere, kao i sve zainteresovane, da učestvuju u izradi izbornog programa, te da to shvate kao lični program, kreiranje vlastitih života.

“Stanje u zemlji nije bilo nikad gore, ekonomska i politička kriza proširila se i na parlamentarnu krizu. Predstojećih 300 dana do izbora moramo biti ujedinjeni, aktivni, precizni, radikalni zajedno sa cijelim građanskim blokom do pobjede!” rekao je Damir Mašić.

“SDP je jedina snaga koja je na raspolaganju svima, želimo čuti glas naroda, zbog čega smo do sada posjetili preko 50 općina. Izvukli smo pouke iz dosadašnjih grešaka koje nećemo ponoviti. Samo uz naš program mladi i penzioneri, radnici i poslodavci, kao i svi obespravljeni mogu računati na pozitivne pomake. Dok smo bili na vlasti za tri godine penzije smo povećali dva puta. Nacionalisti nemaju konkretnih rezultata pa im je ostalo samo da upućuju jedne narode protiv drugih.", rekao je predsjednik SDP BiH.

Fotografija SDP BiH.

Nermin Nikšić osvrnuo se i na telefonsku anketu provedenu u HNK prema kojoj 41% od 725 ispitanika, ne bi izašlo na izbore da se oni održavaju sutra.

42,9% ispitanika nisu sigurni za koga bi glasali, a na pitanje koja stranka najbolje štiti interese BiH najviše glasova dobio je SDP BiH.

Nikšić je najavio ulazak u SDP novih članova širom BiH, što će obznaniti na sjednici Glavnog odbora u Banja Luci 23. 12. 2017. godine.

Ne trebaju nam truli kompromisi, nismo svi isti, slušajmo glas građana, jedina smo nada koja ima snage da donese bolji život svima širom BiH, imamo šansu, program treba doprijeti do svijesti svih građana, poruka je sa skupa.

Fotografija SDP BiH.

Internacionala, sa početka tribine, kao himna međunarodnog proletarijata i socijaldemokratije, svojim riječima dobar je putokaz za istinske borce za pravdu i jednakost, slobodu, solidarnost, ravnopravnost radnika, seljaka kao i svih građana.


M.Č. / Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)