Delegacija Socijaldemokratske partije BiH u posjeti Rijasetu Islamske zajednice BiH

U sklopu plana obilaska i održavanja sastanaka sa predstavnicima religijskih zajednica u Bosni i Hercegovini, delegacija Socijaldemokratske partije BiH, predvođena predsjednikom Nerminom Nikšićem, posjetila je Rijaset islamske zajednice u BiH, gdje je održan sastanak sa reisu-l-ulemom Husein ef. Kavazovićem.

Naime, nakon što je SDP BiH poslao poziv za susretom sa poglavarima pravoslavne, muslimanske i katoličke vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, prvi sa pozivu odazvao Husein ef. Kavazović, sa kojim je tako upriličen i prvi od planiranih sastanaka.

Na sastanku je reisu-l-ulema upoznat sa osnovnim namjerama i odrednicama novog Izbornog programa SDP-a BiH. Također, razmatrana su pitanja pristupanja BiH Evropskoj uniji i NATO savezu, gdje su obje strane zauzele jedinstven stav o nužnosti i općem interesu svih građana u pristupanju države dvama ključnim vojno-političkim zajednicama i savezima.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je iskazao punu podršku svim političkim inicijativama koje za cilj imaju unapređenje integrativnih procesa u društvu i koje doprinose razvoju i učvršćivanju državotvornosti Bosne i Hercegovine.

U pogledu nadolazećih općih izbora u Bosni i Hercegovini, izražena je zajednička želja da izborni proces protekne u demokratskom ozračju, uz nepristran i konstruktivan odnos prema političkim tokovima svih činilaca političkog poretka i građanskog društva uopće.

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)