NOVIKONJIC.BA PREDSTAVLJA NOVI SPORTSKI KLUB / Osnovan Klub borilačkih vještina "Knockout Gym": Svjetski prvak Anel Macić stvara svoje nasljednike

FOTO: Facebook FOTO: Facebook

U Konjicu je na inicijativu aktuelnog Svjetskog prvaka u kickboxingu, Anela Macića osnovan novi klub, Klub borilačkih vještina, "Knockout Gym", Konjic.

Predsjednik i trener kluba je Anel Macić koji je za portal novikonjic.ba izjavio:

"Klub je svečano otvoren 25. 9. 2017 godine. Primarni cilj kluba je okupljanje omladine i odraslih kako bi poboljšali svoje funkcionalne i motoričke sposobnosti, poboljšali morfološke karakteristike (prvenstveno regulisali potkozno masno tkivo tj. višak tjelesne težine i izgradili mišićnu masu).

Klub nudi programe za sve populacije zavisno od njihovih želja i potreba. Želja mi je da znanje koje sam stekao tokom dosadašnje karijere prenesem drugima i na taj način im pomognem u ostvarenju njihovih ciljeva.

Kao višestruki prvak države, prvak svijeta 2014. godine, viceprvak svijeta 2015. godine smatram da imam dovoljno za ponuditi našim sugrađanima iz oblasti sporta.

Kao diplomant na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu učeći od eminentnih profesora na tom fakultetu i družeći se sa velikanima našeg sporta spoznao sam na koji način zapravo treba koncipirati treninge kako bi imali optimalne uslove na organizam čovjeka i njegov antropološki status.

Trudio sam se da uslove u našem klubu približim uslovima koje imaju članovi u jakim klubovima u drugim državama a koje sam imao priliku posjetiti i na taj način obezbjediti svim članovima adekvatne uslove za ovakve tipove treninga.

Poseban akcenat će biti i na mladima i formiranju takmičarske grupe sa kojom ćemo u budućem vremenu nastupati na takmičenjima u BIH i u inostranstvu.

U klubu se rade programi kickboxinga, kombinacije crossfita i kickboxinga, fitnessa.

Klub radi sa djecom školskog uzrasta, srednjoškolskog uzrasta, populacijom srednje životne dobi ali i sa ženskom populacijom u vrlo efikasnom treningu koji je posebno dizajniran od elemenata kickboxinga, crossfita i fitnessa.

Ono što je bitno naglasiti da se plan i program treninga prilagođava pojedincu, tj. njegovim potrebama i sposobnostima. Ovaj tip treninga pomoći će vam u gubitku kilograma, povećanju mišićne mase i smanjenju masnoća, ojačati strukturu kostiju i ono što je možda najvažnije od svega - povećati vaše samopouzdanje.

Pod pojmom crossfita podrazumijevamo trening snage i kondicije. Program je dizajniran sa namjerom da potakne što veći adaptacijski odgovor organizma. Crossfit trening je namjerni pokušaj optimalizacije fizičke sposobnosti u svakoj od 10 domena motoričkih i funkcionalnih sposobnosti: kardiovaskularna i respiratorna izdržljivost, opća izdržljivost, snaga, fleksibilnost, brzina, koordinacija, agilnost, ravnoteža i preciznost. Crossfit se bazira na kratkim, intezivnim i raznolikim treninzima. On vas priprema da budete dobri u više stvari a ne samo u jednoj. Cilj crossfit-a je da vas pripremi za svakodnevne aktivnosti.

Ideja je stalno mijenjati treninge, tako da se naše tijelo nikada ne adaptira na ono što mu spremimo. Takav tip treninga podrazumijeva elemente iz gimnastike, dizanja tegova, kardio treninga, pliometrije, funkcionalnih pokreta i u konkretnom slučaju našeg kluba i u kombinaciji sa kickboxingom. Takvi treninzi jačaju vaš karakter i odlučnost. Kombinacija crossfita ce vam nedvojbeno pomoći u gubitku kilograma, izgradnji mišićne mase, razvoju snage i kondicije. U klubu postoji mogućnost individualnog treninga 1 na 1.

Što se tiče ženske populacije treninzi se odvijaju u odvojenim terminima samo za njih. Treninge vodimo ja i Alem Veljković, a upisati se mogu svi zainteresovani svaki radni dan u periodu od 15 -22 h u prostoru kluba koji se nalazi na adresi Musala bb u sklopu sportske dvorane Konjičanka.

Za sve dodatne informacije javiti se na broj: 061-320-911 ili na fb stranicu "Knockout Gym"."

Redakcija portala Novikonjic.ba čestita našem šampionu i želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu, a zainteresovani se mogu informisati i na fan page stranici kluba: https://www.facebook.com/kickboxingcrossfit/


Ismet Nimanović/Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)