NAJAVA / Udruženje NOVI PUT MOSTAR: Prevencija trgovine ljudima i zlostavljanja djece putem interneta u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Kantonu Sarajevo

Udruženje „Novi put“uz podršku Vlade Švicarske kroz Državni sekretarijat za migracije (SEM) je1.6.2017. godine započeo sprovođenje jednogodišnjeg projekta pod nazivom „Prevencija trgovine ljudima i zlostavljanja djece putem interneta u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Kantonu Sarajevo“.

Projekat ima za cilj prevenciju i smanjenje rizika, kao i podizanje svijesti o trgovini ljudima te vrbovanju, zlostavljanju i izlaganju seksualnim ili nasilnim sadržajima mladih putem interneta te osnaživanje potencijalnih i stvarnih žrtava da zatraže pomoć.

Tokom realizacije projekta mladi i šira javnost će biti informisani o fenomenu, rizicima i načinima zaštite od zlostavljanja putem interneta i trgovine ljudima, kako bi doprinijeli njegovom prepoznavanju i suzbijanju.

Za sve ostale informacije molimo vas da kontaktirete PR-a Udruženja „Novi Put“ Edisu Demić.

Kontakt osoba:

Edisa Demić, PR

Udruženje "Novi put", Zagrebačka 9, 88.000 Mostar, BiH,

Tel: 036/988-022, Mob: 062 329-994

e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. website: www.newroadbih.org

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)