SDP Konjic / Održana prva sjednica Predsjedništva: Jačanje organizacije - Izbori 2018. su historijska šansa

FOTO: Facebook, SDP Konjic FOTO: Facebook, SDP Konjic

Prva redovna sjednica Predsjedništva Općinskog odbora SDP-a Konjic kojoj je predsjedavao Mustafa Alikadić održana je 5. septembra i istoj su pored članova i članica Predsjedništva prisustvovali i predsjednik SDP BiH, Nermin Nikšić i član Glavnog odbora, Krešimir Azinović.

"Na sjednici je usvojen plan rada OO SDP BiH Konjic do kraja 2017. godine.

Također, raspravljano je o grupama aktivista koje bi bile zadužene za praćenje rada Osnovnih organizacija kao i pripremu izvještajno-izbornih Konferencija interesnih oblika organizovanja.

Donesena je Odluka o formiranju komisija-radnih tjela Predsjedništva, dok će sastav istih biti imenovan na narednoj sjednici Opštinskog odbora.

Predsjednik Nermin Nikšić u svom obraćanju kazao je, da je potrebno da se u rad uključe svi članovi i da su u ovom trenutku organizaciji potrebni ljudi koji su spremni da rade i koji žele doprinijeti jačanju cjelokupne Opštinske organizacije.

Predsjednik je istakao da je pred SDP-om historijska šansa. Izbori 2018. ozbiljan su izazov za sve te da je krajnje vrijeme da se okrenemo unutarpartijskom dijalogu i radu, a prestanemo baviti se sami sobom.

Na kraju, predsjednik Nikšić dao je punu podršku predsjedniku OO SDP BiH Konjic, Mustafi Alikadiću, kao i kompletnom rukovodstvu OO SDP BiH Konjic.", saopćeno je iz SDP Konjic, prenosi portal Novikonjic.ba.

Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)