Večeras 4.memorijalni šahovski turnir „Čelebići 2017

Atif Dumpor (u sredini) IM pobjednika 1, memorijalnog turnira Atif Dumpor (u sredini) IM pobjednika 1, memorijalnog turnira

Turnir se održava na plaži „Patak“, prijave učesnika primaju se danas (četvrtak 17.8.) do početka turnira, tj. do 17 sati. Pravo sudjelovanja imaju igrači i igračice iz zemlje i inostranstva sa ili bez rejtinga FIDE.

Igra se sedam kola po švajcarskom sistemu, 15 minuta po igraču. Svaki igrač dužan je donijeti šahovsku garnituru standardnih dimenzija i šahovski sat.

Podjela nagrada je oko 21 sat, organizator Šahovski klub „Igman“ Konjic i plaža „Patak“ (Šerif Šega Korić, 062 518-790), pozivaju šahiste i publiku da dođu i na obali Jablaničkog jezera provedu lijepo i zanimljivo veče.

Turnir se organizuje povodom 25. godina 3. brdskog bataljona 443.bbr. Nagradni fond iznosi 200 KM, a najbolji će dobiti i knjigu Ibrahima Hote „Krvavim stazama Prenja“, u kojoj se opisuje ratni put ovoga, jednog od najboljih bataljona 4.korpusu ARBiH. Komandanti 3. bataljona bili su Redžo Mujkić, Ibrahim Hota, Hamdija Omerović, Osman Habibija i Hakalović Salem-Hax.

Turnir je prepoznatljiv po dobroj organizaciji i gostoprimstvu koje pruža domaćin Šerif Korić Šega i ŠK „Igman“, koji nastavlja tradiciju igranja šaha u Konjicu koja je duga preko 80 godina.Imena dosadašnjih pobjednika govore o kvalitetu turnira, a to su internacionalni majstor Atif Dumpor iz Mostara i majstorski kandidati Jakub Džafić i Raif Begović iz Jablanice.

M.Čukle

ocijeni
(0 glasova)