KONJIC: Uspješno završen ljetni kamp na Boračkom jezeru – presretni i puni utisaka mali konjički izviđači

FOTO: Facebook, OI Neretva Konjic FOTO: Facebook, OI Neretva Konjic

Selma Hadžihusejnović iz Odreda izviđača “Neretva” Konjic napisala je na društvenoj mreži Facebook iskrene riječi zahvalnosti onima koji su na sebi svojstven način pomogli da mali konjički izviđači ove godine provedu nezaboravne dane logorovanja i kući se vrate presretni i sa mnoštvom lijepih utisaka, prenosi portal Novikonjic.ba.

Štab Boračkog 2017., OI Neretva je preponosan, a srce puno!

Maja, Zina, Emir, Keno i Luna, to su naše predvodnice i naši vodnici koji su inače nosioci odredskih aktivnosti i rada sa najmlađim članovima i Luna kao naša predvodnica najmlađima na logorovanju, bili su nosioci aktivnosti izviđačkih, ali i sportsko-rekreativnih, vise nego uspješno izborili su se i savladali prepreke zahtjevne i odgovorne dužnosti mladih lidera na logorovanju koji su kao članovi Štaba imali, a sada evo vec dvije godine skoro nose te aktivnosti u nasem Odredu.

U isto vrijeme su Maja i Emir učili kroz rad odgovornosti i zadatke načelnice i načelnika logora i čete te su ispunjavali i te zadatke!

Zlaja, Mume,Kemo i nasi konacari odgovorno i uspješno su se nosili sa svojim obavezama u logoru, ali i obavezama starijih dezurnih u logoru i na plazi, ali i bili prijatelji i ekipa za zabavu nasim izvidjacima kad zatreba!

ESO, nase kuharice, Nijaza i Aida koji su se brinuli da smo siti i sretni i imamo sve sto nam treba, ljudi su bez kojih ovo ne bi bilo logorovanje za 10.

Dino, Mirna, Adi, Beno, Azem, dobra i vrijedna ekipa koja je pomagala kad zatreba, Mia kao sekretar smjene uz konacare Amira, Miku, Mehu, Asima Žiku bili su velika podrska u ostvarivanju nasih ciljeva zadatih elaboratom.

Plac zbog razdvajanja od roditelja, wc koji nije kao kući, prvi put u kampu pod satorom, poneka svadja, visoke temperature, poneke preboljene, poneke u krugu porodice, ujedi insekata, poneka mala povreda, ali ni velika oluja i kisa nije nas zaustavila!

I opet ćemo, jer puno smo naučili kao izviđači, brinuli jedni o drugima, radili smo ali zajedno i uz pjesmu, pjevali, plesali i zabavljali se!”

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)