BORKA RUDIĆ: Vlast u Konjicu 28 godina ništa značajno nije uradila za put Konjic-Boračko jezero

FOTO: B.R., Facebook FOTO: B.R., Facebook

“Sramota! Sramota!!! Sramota za Konjic, njegovu vlast, policiju i sve one koji su svojim (ne)činjenjem, bahatošću, neprofesionalnošću...učinili rizičnim po život dolazak na Boračko jezero! Ove slike su napravljene danas oko 12 sati na tom putu, gdje su desetine vozila bile zaglavljene više od pola sata, sa prestravljenim turstima iz Austrije, Hrvatske, arapskih zemalja i BiH, te dvadesetak uplašene djece u autobusu Konjic - transa. I ove se slike ponavljaju svakog vikenda, ponekad i radnim danom...

Zar je zaista tolko teško i skupo poslati patrole saobraćajne policije koje mogu regulirati saobraćaj na ovom putu barem u dane vikenda, kada se stotine automobila, kombija, biciklista, autobusa... pokušavaju probiti do Boračkog jezera ili do Glavatičeva?! Zar je potrebna toliko velika pamet, u najmanju ruku inžinjer sa Nobelovom nagradom, da bi se smislilo naizmjenično puštanje saobraćaja na dionici od Lupoglava do Boraka i od Boraka do Boračkog?! Zar je toliko skupo postaviti nekoliko znakova upozorenja o tome koliko je ovaj regionalni put uzak, opasan i izazovan i za najiskusnije vozače? Zar je zaista Konjic toliko bogat grad pa njegovu vlast ni briga nije za razvoj turizma i finansijski doprinos te privredne grane napretku ovog grada i općine ?!

O tome kako vlast Konjica ni briga nije za ljude koji žive na Boračkom jezeru, Glavatičevu, cijeloj Župi, kako su više prepreka nego podrška pojedincima koji svojim trudom i svojim novcem pokušavaju biti dobri domaćini turistima koji se uspiju "probiti"! do jezera ...ne treba ni trošiti riječi!

Znam ja da tamo - na Borcima, Boračkom, u Glavatičevu.., tradicionalno, nema glasača stranke koja je na vlasti u Konjicu punih 28 godina! Isto toliko godina je prošlo a da se ništa značajno nije uradilo na putu Konjic - Boračko jezero kako bi se on učinio sigurnim i prihvatljivim za stanovnike tog dijela općine Konjic i turiste koji žele doći u ove prekrasne krajeve... Sramota!”, napisala je na svom Facebook profilu, Borka Rudić, prenosi portal Novikonjic.ba.

Novikonjic.ba

ocijeni
(6 glasova)