KONJIC: Sabiha Pajić, Asmir Trešnjo i Nedim Fišić koji su spasili Emira Arnauta od samozapaljenja predloženi za javno priznanje općine Konjic

FOTO: Facebook FOTO: Facebook

Sabiha Pajić, Asmir Trešnjo i Nedim Fišić, koji su hrabro i odlučno 4. aprila 2017. godine u centru Konjica spasili život sugrađaninu, demobilisanom borcu Armije RBIH, Emiru Arnautu koji se pokušao ubiti samozapaljenjem benzinom, predloženi su za dobitnike najvećeg javnog priznanja povodom 16. juna Dana općine Konjic, piše portal Novikonjic.ba.

Ovo troje naših sugrađana su 28. aprila predložili članovi Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK).

- "Ljudi heroji koji žive i rade među nama, ne bore se za priznanja već za ljudske živote. Mi smo proteklih godina nominirali takve plemenite Konjičane. Podsjećamo na ispoljeno herojstvo raftera Samira Krivića u Maglaju tokom vanrednog stanja uzrokovanog poplavama, na karatistu Muamera Bajrovića koji je spasio odraslu ženu iz Sarajeva od utapanja u Jablaničkom jezeru, pa evo danas predlažemo nove heroje, vrijednu trgovkinju Sabihu Pajić, Asmira Trešnju mladog pripadnika Federalne uprave policije i vrsnog sportistu Nedima Fišića. Komisija za dodjelu javnih priznanja bi trebala imati u svom sastavu i predstavnike građana, jer u sadašnjoj situaciji samo političari odlučuju i na žalost ne prepoznaju takve ljude koji svima nama služe za inspiraciju da budemo bolji ljudi“, izjavio je Adis Muhibić, predsjednik VIPK-a.

Kako navode iz VIPK-a, prošle godine su predložili Nermina Nikšića, bivšeg Premijera Vlade FBIH, koji je ogromnim ličnim angažmanom bio ključ za uspjeh kompanije PD Igman dd Konjic, najbolju studenticu generacije Akademije likovne umjetnosti Sarajevo za humanost i dugogodišnji volonterski rad u zajednici Elviru Ćosić i Samira Alebića uspješnog konjičkog muzičkog stvaraoca koji je jedini i dobio zahvalnicu općine Konjic.

Ove godine volonteri su predložili i aktuelnog načelnika Konjica Emira Bubala „za uspješnost u vođenju općine Konjic od 1997. do 2017. godine”.

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)