VIPK ČESTITKA: Volonterka Almedina Kašić nova predsjednica Komisije za pitanja mladih OV Konjic

Foto: FB profil Almedina Kašić Foto: FB profil Almedina Kašić
Na održanoj 3. sjednici Općinskog vijeća Konjic (OV) 30. marta vijećnici i vijećnice na prijedlog SDP Konjic, jednoglasno su izabrali Almedinu Kašić za novu predsjednicu Komisije za pitanja mladih, kao i članove ostalih radnih tijela i komisija OV. Druga dva člana su vijećnik Aldin Ćibo (SDA) i Alisa Novalić (SZBIH).
"Istaknuta humanistkinja, Konjičanka Almedina Kašić (27) završila je Srednju medicinsku školu i tokom 2015. godine aktivno je učestvovala u izradi Strategije za mlade FBiH kao predstavnica NVO sektora. Bila je učesnica niza edukacija i seminara među kojima se izdvaja bh. Ljetna škola tolerancije. Ona je i liderica konjičke Koalicije za borbu protiv mržnje “Peace building” u okviru projekta Super Građanke i Super Građani Misije OSCE-a u BiH. Trenutno je vršiteljica dužnosti Glavne urednice nezavisnog web portala novikonjic.ba i potpredsjednica Upravnog odbora Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ (VIPK) Konjic.
Shodno Poslovniku o radu OV Konjic ova Komisija zadužena je da prati stanje i pojave u životu i radu mladih i predlaže OV programe i mjere za djelovanje općinskih organa i službi u ovoj oblasti. Radi na suzbijanju maloljetničke delikvencije, narkomanije i drugih toksikomanija te inicira pokretanje projekata i realizaciju aktivnosti na preventivnom djelovanju među mladima. Također, predlaže programe kreativnog angažovanja mladih u oblasti kulture, edukacije, sportskih i drugih aktivnosti te ostvaruje saradnju sa domaćim i međunarodnim organizacijama i institucijama koje se bave pitanjima mladih, bez obzira da li ove organizacije djeluju na profesionalnoj ili volonterskoj osnovi. Komisija vrši i druge poslove iz ove oblasti po odlukama i zaključcima OV.
Volonteri i prijatelji konjičke regije upućuju najiskrenije čestitke svojoj potpredsjednici i iskazujemo puno povjerenje i podršku u budući rad ove Komisije.
Čestitke upućujemo i ostalim novoizabranim članovima i članicama općinskih radnih tijela:
1.) Žalbeno vijeće (Umihana Sultanić, Enis Mustafić, Senka Baraković, Dženita Korić, Mirko Ivković);
2.) Komisija za predstavke i pritužbe (Đenan Lepara, Aida Balavac, Esad Banda, Aldijana Hodžić, Behir Balić);
3.) Mandatsko-imunitetska komisija (Mirsad Džajić, Nermin Vrtić, Adis Padalović, Armina Lazarević, Adnan Džumhur);
4.) Komisija za izbor i imenovanje (Suad Golubić, Nijaz Kurtović, Luka Ivanišević, Enela Krnjić, Senid Balić, Adnan Džumhur, Irfan Jazvin);
5.) Komisija za zaštitu okoline (Irma Memidžan, Dino Lepara, Jasminka Džumhur, Ajdin Tinjak, Husein Alagić);
6.) Komisija za urbanizam i građenje (Šefik Boloban, Almir Mušinović, Đenan Kovačić, Muhamed Lapo, Irfan Jazvin);
7.) Komisija za ravnopravnost spolova (Emira Mešukić, Mirjana Kapetanović, Nerma Kadić).
Želimo svima dobar i uspješan rad za zajednicu i naš Konjic u budućem periodu.", saopćio je Tim za odnose s javnošću VIPK-a, prenosi portal novikonjic.ba.
VIPK/novikonjic.ba
ocijeni
(2 glasova)