POZIV JOB – Branilaca Konjica: “CVIJEĆE ZA MAIDA”

„Polaganje cvijeća na spomen obilježja povodom važnih događaja i datuma je novotarija, tradicija ko će mu ga znati, nisam kadar da baš to taberim.

Znam samo, da svaki organizator da minimalno stotinjak maraka za cvijeće buket od dvadesetak-tredesetak markica pa puta četiri – pet i eto ga. Bio sam nedavno sudionik obilježavanja godišnjice operacije “Jesen 94”na Velinoj gomili, gdje cvijeće polagalo bar dvadesetak delegacija i ono znate stvar prestiža gluho bilo. Što veći buket to veći sevap tobe jarabbi, a Allah dragi je dao takvo nevrijeme i vjetar Podveleški da pretpostavljam da je to cvijeće sišlo prije nas u Blagaj.

Helenejse, pozivamo sve da prilikom obilježavanja Dana Armije bar u Konjicu, čiji smo mi organizator polože po samo jedan cvijet ljiljana na spomen obilježja, a razliku sredstava od po nekih CC 60 KM uplate za liječenje Maida Đulića.“, napisao je na svom Facebook profilu Omer Lavić, zamjenik predsjednika Jedinstvene organizacije boraca - branilaca Konjica (JOB), prenosi portal novikonjic.ba.

novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)