Printaj ovu stranu

Nakon kolapsa na Bradini, saobraćaj se normalizuje

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 04 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja, javljaju iz BIHAMK-a.


Radovi će se ipak pomjeriti za večernje termine i za očekivati je da saobraćaj na ovoj dionici bude normalizovan.

Iz BIHAMK-a je rečeno da ih je izvođač radova obavijestio da se kod Bradine više ne formiraju duge kolone te najavio da će radovi od danas biti od 22 do četiri sata.

Kolone su nastajale na magistralnoj cesti Tarčin - Konjic zbog gradnje kružnog toka, koji se gradi zajedno s autoputem od Tarčina do Bradine. Ovo je dionica autoputa duga skoro sedam kilometara, a na kojoj se nalazi i tunel Ivan.

Za razliku od jučer, 5. augusta, radovi će se izvoditi od 22 do 4 sata, kada će saobraćaj biti usporen - odvijat će se jednom trakom naizmjenično.

Jučer su se zbog spomenutih radova formirale duge kolone u pravcu Sarajeva.

U koloni se čekalo duže od sat, što je izazvalo nezadovoljstvo vozača i njihovih saputnika. Nezadovoljstvo je bilo utoliko veće zbog toga što se čekalo na vrlo visokim temperaturama. Na pojedinim vozilima, koja su bila u koloni, desili su se kvarovi.

Građani pitaju da li su regulacija saobraćaja i način izvođenja radova u jeku turističke sezone mogli biti bolje organizovani. Shodno dosadašnjem iskustvu, izgledno je da će se problemi u odvijanju saobraćaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine nastaviti i danas.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je najavio da će navedena dionica autoputa u saobraćaj biti puštena krajem ovog mjeseca.


Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)