KONJIC Novi požar u Glavatičevu (Lađanica): Vatrogasci spašavali stambene objekte

Prema posljednjim informacijama iz Službe za CZ i vatrogastvo Konjic situacija na požarištima na području Boraka i Glavatičeva, u Lađanici, je izuzetno teška.

Vatrogasci i pripadnici Jedinice za protivpožarnu zaštitu „Šumarstvo“ Prenj Konjic su i danas bili angažovani maksimalno, kako bi spriječili širenje požara. Novi požar koji je danas izbio na području Lađanice ima intenzitet širenja, informisao je za radiokonjic.ba Nedim Makan, stručni saradnik za vatrogastvo i civilnu zaštitu Konjic. Danas su gasioci požara sa Boraka otišli na područje Lađanice i bili su angažovani na spašavanju kuća. Uspjeli su da odbrane širenje požara prema stambenim objektima, rekao je Makan, i naveo da sada nisu ugrožene kuće.
Dežurne ekipe su i noćas na terenu i nadgledaju požarišta, kako bi u slučaju potrebe mogli reagovati.

Civilna zaštita HNK (Konjic) sinoć je uputila zahtjev za odobravanje dva helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Zbog pogoršavanja situacije požarištu u Glavatičevu (lokacija Sadine) te naglog širenja požara upućen je zahtjev OS BiH za gašenje požara na prometnim lokacijama koje su teško pristupačne. Podsjetimo, u gašenju požara kod Glavatičeva učestvuju Protupožarna jedinica Šumarsvo Prenj, Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic i lokalno stanovništvo. 

radiokonjic.ba/novikonjic.ba

 

ocijeni
(0 glasova)