ERMIN SULTIĆ: Mještani Trusine apeluju na policiju da reguliše nesmetano odvijanje saobraćaja

Foto: Ermin Sultić, petak, 10.3.2017. (12:15 h) Foto: Ermin Sultić, petak, 10.3.2017. (12:15 h)

Redakcija portala novikonjic.ba zaprimila je apel mještanina Donjih Sultića (Trusina) Ermina Sultića, čiji sadržaj sa fotografijom prenosimo u cjelosti.

„Poz redakciji portala Novi Konjic.

Vaš sam redovni čitatelj, i zamolio bih vas da objavite fotografiju koju cu vam poslati.

Radi se o ometanju saobracaja u mjestu Trusina (donji Sultici) zbog parkiranja automobila na cesti, zbog cega se ometa normalno funkcionisanje saobracaja. Otvorena je kafana, birtija za teske alkoholicare koji se skupljaju tu svaki dan, nelegalno je otvorena u podrumu jedne kuce, gdje se cak i obicnim danom skuplja veliki broj "musterija" a petkom i vikendom je nemoguce skoro proci. Auta se nalaze na sve strane tako da bukvalno izgleda kao ratna zona dok se provucete sa autom. To se nalazi na dionici puta od Buturovic Polja prema Konjicu, (novi put Lisicici). Svakodnevno mucimo muke svi mjestani tog djela, dok se pokusavamo probiti. Uz sve to, na tom se djelu nalazi i o.s. Seonica gdje dnevno prolazi 5-6 autobusa gdje je njima prakticki nemoguce proci.

Mjestani koji prolaze tim djelom puta zvali su i policiju par puta, medjutim nista, jer je je "gazda" te birtije dobar sa policijom, jarani veliki. Zato vas molim da objavite ovu sliku, da bi se stalo u kraj svemira. Unaprijed hvala.“, navodi se u poruci.

O epilogu konkretnog problema našeg čitatelja Ermina Sultića blagovremeno ćemo upoznati javnost.

Redakcija portala novikonjic.ba poziva svoje čitaoce iz svih dijelova općine Konjic da nam šalju informacije i probleme na koje nailaze, a smatraju da javnost treba biti upoznata.

novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)