Evo koliko će ove godine vjernika na hadž iz BiH….

U organizaciji Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini na hadž ove godine putuje 996 osoba.

Hodočasnici će iz Bosne i Hercegovine u Saudijsku Arabiju otputovati 24. juna, a planirano je da prvi avion s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu poleti u 09.20 sati.

Okupljanje hodočasnika će biti u Džamiji kralja Fahda u 06.00 sati. Ostala četiri aviona sa hadžijama iz Bosne i Hercegovine prema Medini u Saudijskoj Arabiji poletjet će u 10.50, 14.30, 17.35 i 20.55 sati.

Rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice Dževad Hadžić za Agenciju MINA je izjavio da su pripreme protekle u najboljem redu.

– Izvršili smo sve uplate i obavili sastanke s ljekarima i vodičima, kako bi im dali potrebne upute. Također, napravili smo i ugovor s prijevoznicima koji će ujutru dovesti hadžije iz svih muftijstava Islamske zajednice, prvo na sastanak u Džamiju kralja Fahda, a zatim i na Aerodrom – kazao je Hadžić.

Grupa od četiri člana Organizacionog tima, dodao je, već je otputovala u Medinu, kako bi izvšili potrebne pripreme za dolazak hadžija iz Bosne i Hercegovine.

Hadžić je istakao da su tokom organizacije vodili računa o svim potrebnim detaljima, kako bi se našim hadžijama olakšao boravak i osigurali najbolji uslovi za obavljanje hadžskih obreda.


E.N./Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)