KONJIČKI PLAVCI U AKCIJI: U bjekstvu preko jezera uhapšen pljačkaš iz Čelebića

Foto: Google Foto: Google

Lice D.S. (2004.) iz Konjica uhapšen je brzom akcijom lokalne policije prilikom neuspješnog bjekstva čamcem preko Jablaničkog jezera - saznaje portal Novikonjic.ba.

Naime, ovo lice se sumnjiči, da je jučer, 12. maja 2022. godine oko 21:40 sati opljačkalo sportsku kladionicu „Sport plus“ u Čelebićima. Radnica je primjetila i policiji prijavila da je u toku razbojništvo i odmah su na lice mjesta upućene patrole PS  Konjic i PS BS Konjic.

Dolaskom na lice mjesta utvrđeno je da je NN muško lice s maskom, kapuljačom i sunčanim naočalama došlo ispred spomenute poslovnice dok se radnica iste nalazila ispred objekta. Obzirom da je NN lice izgledom odgovaralo licu koja je 10. maja 2022. godine izvršilo razbojništvo uz prijetnju nožem u istoj poslovnici, radnica je pobjegla s lica mjesta, a počinilac je ušao u poslovnicu, otuđio njezinu torbu i pobjegao u pravcu Jablaničkog jezera, gdje je otuđio čamac i pokušao pobjeći preko jezera.

Od strane patrola PS Konjic i PS BS Konjic isti je sustignut i lišen slobode, a utvrđeno je da se radi o D.S. (2004.) iz Konjica. Upoznat je nadležni tužilac, izvršen uviđaj i preduzete sve potrebne mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela.

 

NK1/Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)