ALMIR PROHIĆ, KK "Konjic": Igra za prvu ekipu i trener je najmlađih

Almir Prohić je član senorske ekipe Košarkaškog kluba "Konjic".

Sa šest godina je krenuo u Školu košarke ovog kluba, trener mu je bio Edin Ravnjak. Prošao je sve selekcije ovog kluba koji je uz muški i ženski rukometni klub bio jedini član elite bh sporta iz Konjica. Bio je kapiten u mlađim kategorijama, sa pomenutim mlađim kategorijama imao je zapažene rezultate, kako na državnom, tako i na međunarodnom nivou.

- Uz osnovno obrazovanje u mom klubu sticao sam i sportsko znanje, a već iz Omladinskih selekcija igrao sam za seniorsku ekipu, za koju i sada nastupam. Po zavšetku srednje škole odlazim na studije u Mostar i usput sam igrao za KK "Mostar 05", tu sam igrao tri godine. Moji najveći uspjesi kao pojedinca, u KK Konjica 2006. godine sam proglašen za najboljeg u kategoriji pioniri u općini Konjic 2008. godine, a najbolji kadet u kategoriji kadeta za sezonu 2010./2011. (Omladinska liga, HNK).

Pored aktivnog igranja za prvu ekipu, nedavno sam počeo raditi i kao trener, najmlađe kategorije, dječaci 2005. godište i mlađi. Veoma mi je drago što ljudi prepoznaju one koji vole sport i prepuštaju svoju djecu u ruke istih, kao što je običaj u našem prelijepom gradiću na Neretvi, Konjicu. Posebna poruka roditeljima da što u većem broju upisuju svoju djecu u sport (košarka, nogomet, rukomet), te da ih na taj način zaštite od poroka, ulice i lošeg ponašanja, rekao je za portal novikonjic.ba 21- godišnji, Almir Prohić iz Košarkaškog kluba "Konjic".


Ismet Nimanović/novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)