Naplata parkinga u Mostaru: Iako kupite kartu, niko vam ne garantuje parking mjesto

Mostar je jedan od rijetkih gradova u Bosni i Hercegovini gdje je parking uglavnom bio besplatan, no uskoro više neće biti.

Ovih dana u toku je probni period prodaje mjesečnih i godišnjih karata za parking mjesta, dok naplata službeno počinje početkom idućeg mjeseca. Reakcije građana su različite, dok jedni pozdravljaju odluku, drugi to smatraju novim udarom na džepove građana.


Parking ispred zgrade u kojoj živi naš sagovornik uskoro više neće biti besplatan, kako za stanare tako i ostale vozače. No, to njemu, za razliku od velikog broja njegovih sugrađana, ne predstavlja problem, sve dok s godišnjom kartom ima osiguran parking.

“Samo je bitno da se osigura dovoljan broj parking mjesta. Smatram da bi se trebali popraviti prostori okolni jer će puno javnih površina biti zauzeto autima”, rekao je stanar.

Iako će ga plaćati, Mostarcima se parking mjesto ne garantuje.

“Bit će problematično zato što dolaze ljudi sa strane i pitanje je da li će taj parking biti osiguran jer ga plaćamo. Bit će nebuloze, ali eto”, naveo je dostavljač.

“Samo je važno da imaš gdje parkirati”, mišljenja su drugi sagovornici.

“Pred zgradu ne možeš parkirati i to će naplaćivati, tu su trebali naći neku soluciju da stanari imaju popust ili da ne plaćaju”.

“Građani će moći vidjeti naše kontrolore koji će kontrolirati svojim uređajima parkirane automobile. Svi oni koji ne budu plaćali parking će za to dobiti određenu sankciju u obliku dnevne parking karte”, naveo je Ivan Barbarić, direktor, MO-parkinga.


N1 / A. K. / Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)