Printaj ovu stranu

NK SAZNAJE: Konjičanin, Dino Kassalo nije danas povrijeđen na planini Bjelašnici – nesreća bila ranije

FOTO: Dinno K. FOTO: Dinno K.

Kako saznaje portal novikonjic.ba, iako su mnogi mediji objavili, da je u današnjoj nesreći na planini Bjelašnici nastradao planinar Dinno Kasalo sa svojom suprugom, ta informacija je demantovana od samog Dinne Kasalo.


Na vijest da je jedan od planinara koje je zatrpala lavina na Bjelašnici Dinno Kasalo, a da je njegova supruga zadobila dostruki prijelom noge, novinari portala Novikonjic.ba kontaktirali su Dinu koji nam je na pitanje o ovoj vijesti prvo rekao, da evo cijeli dan ga zovu i pitaju o ovoj nesreći i da neprekidno demantuje tu vijest. Kaže, umorio se od demantovanja, pa je kroz šalu rekao - "nije mu jasno kako smo mogli ja i supruga slomljenih noga otići na Bjelašnicu?".

Na pitanje kako su on i supruga rekao je da je bolje, ali da se i dalje, kako kaže, osjeća slomljeno, supruga mu je lošije prošla u fazi je oporavka i trebat će joj više vremena za oporavak. 

Naime, 13. januara 2022. godine Dino Kassalo napisao je na Facebook-u sljedeći status:

„Dok sam povrijedjen, teskom mukom vozio prema Domu zdravlja Konjic, znajuci za muke kroz koje prolaze njegovi uposlenici, bio sam u dilemi gdje da vozim nas dvoje povrijedjenih, suprugu I sebe... Sarajevo ili Mostar, Prva pomoc mora biti Hitna pomoc i obreli smo se u  Hitnoj pomoci Doma zdravlja Konjic. Doceka nas dezurna ekipa u punoj propisnoj opremi, pregled, imobilizacija, uputa na RTG, snimanje, analiza i zakljucak da je Neophodna operacija zbog dvostrukog prijeloma noge...

Bila je nedjelja , neradni Dan, weekend za mnoge, hitno se formira Tim za operaciju I pristupa se istoj...

BRAVO I HVALA KONJICKIM HEROJIMA U BIJELOM.“

Redakcija portala Novikonjic.ba želi našima sugrađanima brz oporavak.

E.N./NK1

ocijeni
(4 glasova)