Trener Piga vjeruje u plasman FK Konjic u Premijer ligu BiH

Ekipa Futsal kluba Konjic krenula je sa pripremama za drugi dio sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BiH u kojoj želi osvojiti prvo mjesto i plasirati se u Premijer ligu BiH.

Trener Dževad Habibija - Piga je ubijeđen da će se FK Konjic vratiti na prvo mjesto zbog toga što je jednostavno najbolji:

Prije svega želim pozdraviti naše navijače, koji su nam bili velika podrška u ovim teškim danima. Bodrili su nas svaku domaću utakmicu, te mi je drago da smo za ovako kratko vrijeme uspjeli okupiti jednu bazu navijača, koja će s vremenom sigurno samo jačati", rekao je Piga, te se dotakao samih priprema:

"Krenuli smo sa pripremama nakon 15-ak dana pauze, rekao bih u punom sastavu kojim trenutno raspolažemo. Predsjednik kluba nam je obećao da će stići i nekoliko novih igrača, ali u svakom slučaju imamo kvalitetan tim, imamo potencijal da ovo prvenstvo izguramo do kraja, bez obzira na ove neočekivane radnje koje su se desile usput. Izgubili smo šest bodova, ali što se tiče dosadašnjeg dijela prvenstva mogu biti zadovoljan. Ja od samog početka govorim da se takmičimo u najboljoj grupi lige, te da smo mi ubjedljivo najbolja ekipa u ovoj grupi. Ipak, to bodovno stanje ne pokazuje, jer smo zbog kazne FSFBiH u zaostatku od četiri boda", rekao je šef stručnog štaba FK Konjica i za kraj poslao snažnu poruku:

"Na kraju mislim da ćemo moći ugrabiti to prvo mjesto jer imamo sastav koji ne bi ružnu sliku ostavio ni u Premijer ligi. Ipak, ovdje se dešavaju neke situacije o kojima ne treba ni govoriti, te se nadam da ćemo izgurati do kraja, veliki je bodovni zaostatak, ali mi možemo do prvog mjesta jer smo jednostavno najbolji. U našoj grupi se takmiči veliki broj kvalitetnih ekipa, tu imamo MNK Seljak iz Livna, prošlogodišnji prvak, Zrinjski, koji je sam od sebe ime, Mostarske kiše su jedna renomirana ekipa još iz doba Jugoslavije, tu je Čulin Mlin koji je kvalitetan, Iskru iz Bugojna koja se također može sa svima nositi. Ali opet na kraju ponavljam da mi možemo do prvog mjesta jer smo bolji od svih tih ekipa", rekao je Habibija.


FK Konjic/ E.N./ Novikonjic.ba

#ZajednouzKonjic

ocijeni
(0 glasova)