Sanid Imamović pobjednik na meču večeri No Limit Network

U Konjicu u Sportskoj dvorani u Konjicu održan kickboxing spektakl

Klub borilačkih sportova „Balkan“ Konjic, popularni „Casper Gym“ najuspješniji klub, pobjednik, Sanid Imamović slavio na MEČU večeri

No Limit Fighting Network bosanskohercegovačka prestižna kickboxing organizacija na čelu sa legendom ovog sporta Dževadom Poturkom u organizaciji Kluba borilačkih sportova „Balkan „ Konjic, popularni „Casper Gym“ , No Limit Network je održan 14. po redu Kickboxing ivent u Sportskoj dvorani u Konjicu .

U prepunoj Sportskoj dvorani u Konjicu održano je16 mečeva, u internacionalnoj noći kickboxinga u Konjicu nastupili su klubovi iz cijele BiH i Regiona. Prestižni i kvaitetni klubovi iz BiH poput zeničkog „Isaka“, „Flek Tom kat team „ iz Tuzle, „Favorit“ Bihać, „Super pro kickboxing akademija „ Sarajevo i naravno domaćin KBS „Balkan“ Konjic, te gosti iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske. Ova manifestacija je održana u tri grupe, amateri, poluprofi i profi dio No Limit - a.

Predvođeni trenerom Asmarom Imamovićem , KBS „Balkan“ Konjic „Casper Gym“ je nastupio sa četiri takmičara, dva amatera, Omer Masleša i Džan Ždrale, poluprofi borac koji je ujedno i reprezentativac BiH u kickboxingu Harun Sinanović i profesionalni K – 1 borac Sanid Imamović koji ujedno i radio MEČ večeri i proglašen za pobjednika turnira.

Klub borilačkih sportova „Balkan „ Konjic je klub na ovom prestižnom takmičenju je najuspješniji klub, pobjede su zabilježili Harun Sinanović, Omer Masleša i Sanid Imamović koji je u MEČU večeri pobjedio petorostrukog prvaka Bugarske Danijela Dimova, dok je Džan Ždrale zabilježio remi.

Nakon završenog takmičenja, pobjednik turnira Sanid Imamović nam je rekao : „ Meč je bio tvrd, imao sam jednu povredu koju vućem još od Bugojna, zato nisam bio 100% spreman. Imao sam problema sa odabirom adekvatnog protivnika za ovaj meč u Konjicu, čak tri borca su nam otkazala. Htjeli smo da to bude kvalitetan kickboxing, da bude baš meč večeri u mom gradu, a ne neka namještaljka ili slab protivnik.

Nikada nisam birao protivnike, sa 21 godinom sam se borio protiv tada velikog Stefana Leke, zašto bih birao sada.

Atmosfera i događaj su bili kakav Konjic i zaslužuje i to mi je dalo snage da napravim više od Bugarina i zasluženo pobjedim. Ja sam fajter i drago mi je da je bio dobra fajt . No limit u organizaciji našeg Caspera Gyma je bljesnuo u Konjicu i digli smo ga na jedan novi nivo. Hvala puno konjičanima i svim koji su došli u dvoranu da nam daju podršku, voli vas vaša Kung Fu Panda „“ kazao je Sanid Imamović.

Velike zahvale u pomoči organizacije, zlatnim sponzorima, Općina Konjic, PD Igman d.d. , Garden City , Mesnice Maksumić bez kojih bi ovo bilo gotovo nemoguće organizovati.

NAJUSPJEŠNIJI_KLUB_NA_KICBOXING_SPEKTAKLU_U_KONJICU_KBS_BALKAN_KONJIC_24_DECEMBAR_2021.jpg


Ismet Nimanović

ocijeni
(1 glas)